Tarotkaart XXI De Wereld

Korte tarot betekenis van De Wereld
De Wereld: vervulling, hervonden eenheid, overvloed, extase, voltooiing, vereniging, duurzaamheid, gelukkig einde en eenheid vinden.

 

 

De Wereld en zijn verhaal in de Tarot

Het mythologisch beeld van de kaart De Wereld zien we terug in de Elyzeese velden, het eiland der zaligen en het teruggevonden paradijs.

 

De astrologische correspondentie van de tarotkaart De Wereld staat enerzijds met de planeten Saturnus/Jupiter als het gelukkig einde, anderzijds met de planeet Jupiter in het teken Vissen als teken van verlossing.

 

 

De boodschap van De Wereld

“Dansend ben ik het leven, heel ben ik één.”

 

 

 

Lange tarot betekenis van De Wereld

Hieronder volgt vanuit verschillende aspecten de betekenis van de tarotkaart De Wereld. De algemene betekenis geeft een goede beschrijving van de betekenis van de kaart, verdieping kan verkregen worden op de niveaus bewustzijn, relatie en werk. Kijk naar deze onderdelen als een vraag betrekking heeft op een van deze gebieden.

 

 

Algemene betekenis

De Wereld is de laatste kaart van de Grote Arcana in de tarot, ze geeft een hervonden eenheid aan, een zaligmakende harmonische toestand van zijn en een blijde afloop van een periode of ontwikkeling.

 

De consultant bereikt zijn of haar doel van een desbetreffende fase in het leven, in een enkel geval word hier het levensdoel mee aangegeven. Vaker zegt de Wereld dat dit verworven doel een tussenfase is naar een weer hoger doel.

 

De Wereld staat voor gelukkige tijden waar we ten volle genieten van ons bestaan en levendig zijn. In sommige leggingen kan deze tarotkaart ook aanduiden, dat we contacten hebben op buitenlands vlak of veel reizen.

 

 

Bewustzijnsniveau

Op het vlak van bewustwording geeft de tarotkaart de Wereld aan dat we naar het voltooien, afronden gaan van bepaalde cyclussen en levenstaken. We zijn intens blij omdat we belangrijke stappen in ons ontwikkelingsproces hebben gezet.

 

De Wereld laat zien dat de moeilijkheden en chaos overwonnen zijn en er een gezuiverd en gestructureerd plaatje is ontstaan.

 

 

Relatievlak

Bij vragen op relatie of liefdesgebied geeft de Wereld in een kaartlegging aan dat we ons goed voelen in onze relatie of dat we indien alleenstaand onze levenspartner gaan vinden.

 

De ontmoetingen of verbintenissen vanuit de Wereld zijn nooit terloops maar worden gekenmerkt door duurzaamheid, samenwonen of huwelijk met een diepgaande betekenis voor ons leven en onze persoonlijke ontwikkeling.

 

 

Werkgebied

Op carrière en zakelijk vlak geeft de kaart de Wereld vooral aan dat we het juiste beroep hebben gekozen of dat we de positie bekleden waar we horen of er naar op weg zijn.

 

De kaart de Wereld vertelt ons dat we op de juiste weg zijn om onze levenstaak te vervullen en mag als een bemoedigend hart onder de riem worden geduid.

 

Verder ook nog harmonie, openheid in contacten ook hier weer verwant met het buitenland.

 

 

 

 

Omgekeerde tarot betekenis van De Wereld

Indien tarologen werken met omgekeerde kaarten kan de Wereld stilstand, beperking en vertraging weergeven. De Wereld op zijn kop is De Gehangene, er zal gewacht moeten worden en dit wachten zal geaccepteerd worden.

 

Omgekeerde Wereld kan aangeven dat je vastzit of dat werkzaamheden vertraging oplopen of zelfs opnieuw uitgevoerd moeten worden. Dit is echter een periode van voorbijgaande aard, beperking en stilstand word gevolgd door beweging en voltooiing.

 

 

 

 

 

 

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder