Tarotkaart XVIII De Maan

Korte tarot betekenis van De Maan
De Maan: paranormaal ontwaken, angsten, dromen, geheimzinnigheid, verbeeldingskracht, afdalen in de ziel, vrouwelijke energieën, onzekerheid en voorvoelen.

 

De Maan en haar verhaal in de Tarot
Het mythologisch beeld van de kaart De Maan kunnen we vergelijken met de reis door de Hades van Heracles, Aeneas, Psyche en Orpheus. Zo ook het labyrint op Kreta van Koning Minos.

 

De astrologische correspondentie van de tarotkaart De Maan met de Zon in het 8ste huis als de afdaling naar de onderwereld of de Maan in Schorpioen als duistere kennis van de ziel.

 

 

De boodschap van De Maan
“Angst is zowel een leermeester als een deelgenoot. Om in de wereld van de Godin te vertoeven, dien je eerst door de Poort van Angst te gaan, daar aangekomen  zal je gezegend worden met onderscheidingsvermogen.”

 

 

Lange tarot betekenis van De Maan
Hieronder volgt vanuit verschillende aspecten de betekenis van de tarotkaart De Maan. De algemene betekenis geeft een goede beschrijving van de betekenis van de kaart, verdieping kan verkregen worden op de niveaus bewustzijn, relatie en werk. Kijk naar deze onderdelen als een vraag betrekking heeft op een van deze gebieden.

 

 

Algemene betekenis
Op algemeen vlak zien we De Maan in een kaartlegging als we in de wereld van de dromen belanden. Het geheimzinnige, mysterieuze, de beelden van de psyche, het duister en de nacht, onze angsten, vermoedens maar ook verlangens.
De lichte zijde van De Maan weerspiegelt levendige fantasieën, romantische dromen en veel gevoel. De donkere zijde van De Maan verbeeldt de afgrond van onze psychische inhoud, de meer duistere kant, angst en bange voorgevoelens, onzekerheid, nachtmerries, het onzichtbare en het ongrijpbare jaagt ons de stuipen op het lijf.

 

Bewustzijnsniveau
Op het vlak van bewustwording spreekt De Maan van zowel groot gevaar als een grote kans. Hier zijn we aanbeland bij de reis die de diepte in gaat, we zullen de demonen of monsters moeten opzoeken om ze te overwinnen. Het gevaar ligt in het labyrint waar we verdwalen, we kunnen verleid worden door grote misleiders, wolven in schaapskleren dienen zich aan en wij zullen ons moeten laten leiden door inzicht en intuïtie.
We dienen te leren dat onze angsten bij ons horen, loop niet weg voor het duister, door de weg van het duister te bewandelen overwin je je angsten en onzekerheden, ze maken je sterker en geven richting aan onze doelen.

 

Relatievlak
Op het liefdesgebied zien we De Maan bij romantische aangelegenheden, het dromerige en smachten naar iemand. We komen al snel bij luchtkastelen en illusies uit net zoals onzekerheid en angst.
We kunnen via de tarotkaart De Maan jaloezie, angst om in de steek te worden gelaten duiden net zoals een bepaalde kwetsbaarheid in liefdesrelaties.
De Maan geeft ons de kans om ons bewust te worden van pijnlijke ervaringen in de jeugdjaren, ze naar boven te halen en zo te verwerken.

 

Werkgebied
Op het vlak van werk en zaken kan De Maan staan vrees dat we onze baan verliezen, of geen werk vinden of een baan die niet passend is bij ons. Houd er rekening mee dat De Maan altijd een irreëel aspect in zich draagt, het is vaak onze angst of onzekerheid. Zelfs als we met onze rede ons voorhouden dat er geen reden toe is worden we nog overspoeld door beklemmende gevoelens.
We kunnen deze angsten overwinnen door de diepere oorzaak te gaan zoeken niet door ze te vermijden.
Angst dat we een bepaald examen niet halen valt ook onder De Maan.

 

 

Omgekeerde tarot betekenis van De Maan
Indien tarologen werken met omgekeerde kaarten kan De Maan staan voor verwarring, verstrikking en problemen in de zin van onrust op psychisch vlak of depressie.
Ook nachtmerries die diepe angsten verbeelden kunnen geduid worden via de tarotkaart De Maan. Net zoals leugens, je liegt zelf of word voorgelogen, druggebruik en andere verdovende middelen.
De Maan omgekeerd op relatie vragen kan aangeven dat een relatie aangegaan is op basis van projectie, fantasie en verwachting.
Het advies is om te leren gebruik te maken van je onderscheidingsvermogen en te kijken naar de situatie zo ze in werkelijkheid is hoe angstaanjagend dat ook is.
Met een omgekeerde Maan in een tarotreading is het geen goede periode om beslissingen te nemen.

 

 

 

 

 

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder