Tarotkaart XIX De Zon

Korte tarot betekenis van De Zon
De Zon: geluk, levensvreugde, plezier, energie, verwondering, vrijheid, helderheid, warmte, onbezorgdheid, creativiteit, zelfverzekerdheid en verzorgen.

 

De Zon en haar verhaal in de Tarot
Het mythologisch beeld van de kaart De Zon vinden we terug in de machten ven het licht, de grote zonnegoden Ra, Sol en Helios.

 

De astrologische correspondentie van de tarotkaart De Zon in het 5de huis staat voor speelsheid, plezier, levensvreugde en creativiteit.

 

De boodschap van De Zon
“Ieder van ons is vrij om de kern van je wezen uit te stralen. De stralen van jouw zonlicht weerspiegelen vreugde en creatie.”

 

 

Lange tarot betekenis van De Zon
Hieronder volgt vanuit verschillende aspecten de betekenis van de tarotkaart De Zon. De algemene betekenis geeft een goede beschrijving van de betekenis van de kaart, verdieping kan verkregen worden op de niveaus bewustzijn, relatie en werk. Kijk naar deze onderdelen als een vraag betrekking heeft op een van deze gebieden.

 

 

Algemene betekenis
Op algemeen vlak zien we De Zon in een kaartlegging bij levensvreugde, vitaliteit, warmte en optimisme. De zonnekaart is symbool van jeugdigheid en het weergeven van de zonnige kant van het leven.

 

De Zon staat in de tarot verder voor het overwinnen van ergernis, angst en zorg en het verkrijgen van helderheid.
Op dieper niveau zal de Zon ons aanzetten om de duisternis in onszelf te overwinnen en positief denken  verder te ontwikkelen.

 

Humor is een belangrijk aspect in een mensenleven, als we de humor inzien van bepaalde situaties krijgen we een gevoel van lichtheid, dit is vaak een goede benadering in het leven, lach en wees blij!

 

 

Bewustzijnsniveau
Op het vlak van bewustwording heeft de tarotkaart de Zon de diepste en krachtigste betekenis. De karaktereigenschappen die te maken hebben met zelfbeeld, zelfvertrouwen, zelfinzicht, zelfstandigheid en ook onzelfzuchtigheid vind je terug in de Zon.

 
De Zon toont ons het ontwaken, open bloeien en groeien van onze zonnige kant die vereenzelvigd kan worden met het waarachtige Zelf. We kunnen zijn wie we ‘zijn’.

 

 

Relatievlak
Op het liefdesgebied zien we De Zon in een Tarot-Legging liggen als voor de consulent in kwestie werkelijk zonnige tijden aanbreken, onbekommerd samenzijn en vanuit het hart genieten. Elkaar verwennen, begrijpen en verzorgen.
In het diepst van je hart volmondig ‘ja’ zeggen tegen de relatie.

 

 

Werkgebied
Op het vlak van werk en zaken kan De Zon aangeven dat we eerst en vooral plezier hebben in onze bezigheden, we werken aan onze taken met scheppende kracht en creatief genoegen. We zijn succesvol zonder arrogant over te komen.
We hebben een gezond zelfbewustzijn, een goede uitstraling en zijn overtuigt van onze ideeën en dragen het op een hartelijke manier over.

 

 

 

Omgekeerde tarot betekenis van De Zon
Indien tarologen werken met omgekeerde kaarten kan De Zon staan voor ego verwarring, ijdelheid en arrogantie. Soms kan het teveel van het goede zijn en dan word iemand verblind door zijn eigen ego.

 
Een omgekeerde Zon in de tarot kan ook betekenen dat er een gebrek aan duidelijkheid is, net zoals het ontbreken van bepaalde vaardigheden waardoor je faalt omdat je teveel met jezelf of met uiterlijkheden bezig bent.

 
Soms wil de Zon omgekeerd zeggen dat de kans op succes of slagen uitgesteld word, er is een vertraging ontstaan, maar uitstel is hier zeker geen afstel, het succes komt.

 

 

 

 

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder