Tarotkaart O De Dwaas/De Zot

Korte tarot betekenis van De Dwaas/De Zot

De dwaas/de zot: vrijheid,spontaniteit, nieuwsgierigheid, onschuld, speelsheid, moed, dwaasheden, lichtzinnigheid, optimisme en vertrouwen.

 

 

De Dwaas/ De Zot en zijn verhaal in de Tarot

Het mythologisch beeld van De Dwaas in de tarot is Parsifal, hij trok de wijde wereld in gekleed als een nar om aan het einde van zijn lange zoektocht door het leven Graalkoning te worden.

 

 

De astrologische correspondentie van De Dwaas in de tarot is Uranus en Mercurius voor communicatieve vaardigheden, nieuwsgierigheid en spontaniteit maar ook dwaze gedachten en dwaas gedrag. In verbinding met Neptunus het bedriegen of bedrogen worden.

 

 

De Dwaas  in de tarot laat ons het kind zien, het kind in onszelf, de onschuld in zich dragend het levensavontuur tegemoet treden. Alles wat een mens aan potentie in zich heeft word gesymboliseerd door de zak die De Dwaas aan een stok bevestigd met zich meedraagt op zijn reis door het leven.

 

 

De zak is eigenlijk  de Graal, de stok symboliseert de Staaf en als een zwerver reist De Dwaas door de wereld. In zijn rechterhand houdt hij de bessen vast van de maretak, deze staan voor de Goddelijke Vonk, het zaad van de incarnatie.

 

 

Vertaald op het aardse niveau als zijnde een onbekende richting die je gaat volgen in je leven met doorzettingsvermogen om te slagen in datgene waar je hier op aarde voor bent gekomen.

 

 

De Dwaas zie je op de tarotkaart wandelen vol van blijheid en zijn onschuld zie je vertaalt aan zijn blote benen en het feit dat De Dwaas geen schoenen draagt. Zo stapt hij blij gezind op de klif af om de sprong te maken, symbool om van de Goddelijke wereld naar de aardse wereld te gaan.

 

 

Hij wordt vergezeld door een al even speelse windhond, dit is het symbool dat De Dwaas begeleid en beschermd word. In het leven kan dat een zielsverwant zijn, op een hoger niveau kan het je gids zijn maar ook je anima of animus.

 

 

In zijn hoed heeft De Dwaas heeft zeven hanenveren gestoken zij bekrachtigen de God en de Godin in ons aanwezig. De Dwaas of De Zot staat symbool voor de Lente, elk zaadje draagt vreugde in je en ervaringen maken je leven rijker.

 

 

 

De Boodschap van De Dwaas of De Zot

“Vertrouw op je intuïtie, zie het leven als een avontuur een reis waarvan je mag genieten”.

 

 

 

Lange tarot betekenis van de De Dwaas/De Zot

Hieronder volgt vanuit verschillende aspecten de betekenis van de dwaas/de zot. De algemene betekenis geeft een goede beschrijving van de betekenis van de kaart, verdieping kan verkregen worden op de niveau’s bewustzijn, relatie en werk. Kijk naar deze onderdelen als een vraag betrekking heeft op een van deze gebieden.

 

 

Algemene betekenis

In een tarotreading betekent De Dwaas of De Zot over het algemene geheel een nieuw begin, openheid en niet bevooroordeeld reageren. Het onschuldig kind in jezelf naar buiten laten komen, zorgeloos en onbekommerd door het leven gaan.

 

 

De Dwaas staat eveneens voor het bewandelen van een nieuw levensgebied, hij leeft in het hier en nu, voelt zich open genoeg staan om nieuwe ervaringen op te doen. De Dwaas of De Zot staat voor het opdoen van die ervaringen die soms best chaotisch kunnen verlopen en zelfs als het ‘fout’ gaat er geen schade uit voortkomt.

 

 

Het eeuwige kind dat als in een droom leeft vinden we ook terug in de tarotkaart De Dwaas en deze kan zowel voorkomen voor een persoon die niet volwassen wil worden als voor een wijze raadgever die dan eerlijk is en van levenswijs inzicht doordrongen is.

 

 

Ook de dwaze naïeveling zien we terug in De Dwaas of De Zot, de persoon die lichtzinnig en onbezonnen voortgaat. Welke betekenis van toepassing is kan enkel gezien worden in een legging aan de hand van de overige tarotkaarten.

 

 

Bewustzijnsniveau

Op het vlak van het bewustzijn staat in de tarot De Dwaas of De Zot voor verwondering, en de wijze Griekse filosoof Plato benoemde verwondering of ook verbazing het begin van alle inzicht.

 

 

De Dwaas kan zijn  als een kind zonder zorgen met geestelijk nog niet de volledige rijpheid bereikt te hebben. We kunnen leren van het leven te genieten en onschuldig te zijn in ons plezier dat we hebben, dit schijnbaar onschuldige vertier houdt tevens in dat we zelfs dan kritisch kunnen kijken en diepere inzichten verkrijgen.

 

 

Wijsheid vergaren vanuit openheid en optimisme en eveneens je bewust zijn van je innerlijke gids met een diep vertrouwen dat je beschermd en begeleid naar het goede van het leven kunt kijken.

 

 

Relatievlak

Bij relatie vraagstukken in een tarotreading staat De Dwaas voor onder andere een nieuwe liefde of voor een heropleving in een bestaande relatie. De nieuwe liefde zal inspirerend en verfrissend zijn, het vreugdevolle ongecompliceerd samenzijn is in tarotkaart De Dwaas het sterkst aanwezig.

 

 

Ontmoetingen zijn er om elkaar elke keer weer te ontdekken of herontdekken en het aspect van levendig samenzijn vinden we ook hier bij de tarotkaart van De Dwaas terug.

 

 

Soms en dan afhankelijk van de combinatie kaarten in de tarot reading staat De Dwaas voor onverantwoord gedrag in de liefde, alsook voor onbetrouwbaarheid en heel soms voor een liefde voor hetzelfde geslacht.

 

 

Werkgebied

Als we in de tarot de kaart van De Dwaas zien verschijnen bij vragen over werk en carrière duidt dat meestal op nieuwe ervaringen op werkvlak waar nog niet alle kennis aanwezig hoeft te zijn.

 

 

De nieuwsgierigheid en de bereidheid om te leren en vertrouwd te raken met een nieuw werkterrein zijn voldoende voor De Dwaas of De Zot. Soms kan De Dwaas of De Zot ook aangeven dat men waakzaam moet zijn, de persoon zou best weleens onverantwoordelijk gedrag kunnen vertonen.

 

 

Op het diepste niveau zegt De Dwaas of De Zot in de tarot dat hetgene ons misschien voorgesteld word als succes en zekerheid niet zo zijn, dat hier misleidende uitspraken gedaan worden, deze baan zal dan niet de sleutel zijn tot tevredenheid en vervulling geven.

 

 

 

 

Omgekeerde tarot betekenis van De Dwaas/De Zot

Indien tarologen of tarotisten met omgekeerde kaarten werken kan De Dwaas in een reading omgekeerd komen te liggen. Dan komt De Dwaas of De Zot tevoorschijn als een dom, irrationeel, lichtgelovig of onbetrouwbaar persoon tevoorschijn.

 

 

Hieruit verkrijgen we dan de boodschap dat het hoog tijd word om volwassener te worden, dat er ook een bepaalde mate van verantwoordelijkheid dient te worden gedragen. Als vrijheid niet op een juiste wijze beleefd word kan zelfs deze vrijheid een belemmering worden, vaak gaat men dan door het leven niet wetende welke afslag te nemen, doelloos zoekend naar iets wat nooit gevonden word.

 

 

Het advies vanuit de tarot is dan om te gaan kijken naar het potentieel wat aanwezig is in jezelf.

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder