Staven Algemene Betekenis

Staven of ook wel stokken/knuppels genoemd belichamen het element vuur en zijn mannelijk. Staven staan voor kracht, vitaliteit, hartstocht, inspiratie, zelfvertrouwen, moed, leiderschap, wilskracht, inspiratie, optimisme, zelfverzekerdheid, inspiratie maar ook geweld, agressie en dominant gedrag.

 

Astrologisch zijn ze verbonden met Ram, Leeuw en Boogschutter.

 

De Staven in de Tarot zijn vaak afgebeeld met vurige kleuren zoals rood, oranje, geel of vlammende kleuren. Het zijn veelal actieve kaarten die ondernemingslust, creativiteit, actie, verlangen en zelfontwikkeling voorstellen.

 

De Staven worden geassocieerd met energie, groei, creativiteit en persoonlijke ondernemingen. Ze hebben te maken met enthousiasme om nieuwe dingen te ondernemen, de dagelijkse activiteiten vanuit een vurige innerljke kracht te beleven.

 

 

Staven geven altijd beweging aan, je mag rekenen op vooruitgang en ontwikkeling naar de toekomst toe. Het vuurelement laat ook een bepaalde onrust zien, deze energie is zoals een vuur dat brand, met veel temperament waar dus ook irritatie of snelle ontvlambaarheid aan gekoppeld is.
Staven hebben veel communicatie elementen in zich en de drang om middels het gesproken woord helderheid te scheppen, de drang naar daadkracht is een Staven element, ze komen heel vaak in een kaartlegging tevoorschijn bij zakelijke projecten en onderhandelingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder