Tarot-Betekenis

Van de orakelkaarten is de tarot de bekendste orakelkaart. De tarot bestaat uit 78 tarotkaarten die verdeeld wordt in de zogenaamde Grote Arcana en de Kleine Arcana.

 

De Kleine Arcana bestaat uit 56 tarotkaarten die onderverdeeld wordt in Staven, Kelken, Zwaarden en Pentagrammen. De Grote Arcana bestaat 22 individuele tarotkaarten met een esotherische en symbolische betekenis. De grote arcana is in betekenis krachtiger dan de kleine arcana maar de kleine arcana kan vaak wel meer duiding of verdieping geven.

 

Bij een tarotlegging worden overwegend alle tarotkaarten gebruikt maar een tarotist kan ook een kaartlegging doen specifiek voor de grote of kleine arcana. Daarnaast leent de tarot zich ook prima om een kaartje te trekken (ofwel geen kaartlegging). Indien je een kaartje trekt, geldt enkel de indivuele betekenis van de kaart. Het voordeel is dat het eenvoudig en snel is en bovendien iedereen het ook kan leren. Het nadeel is echter wel dat het antwoord op een vraag wel altijd oppervlakkig zal zijn. Een goede paragnost, helderziende of medium die kaarten op deze manier trekt kan echter wel vaak veel meer informatie geven. Dit komt omdat een paragnost, helderziende of medium kaarten bijna altijd gebruikt als extra hulpmiddel naast hun bestaande spirituele/paranormale gaven. Hieronder vind je alle individuele kaartbetekenissen van de tarot. Wil je meer weten over de verschillende tarotleggingen, kijk dan bij Tarot-Legging.

 

 

Tarotkaart O De Dwaas/De Zot

Korte tarot betekenis van De Dwaas/De Zot

De dwaas/de zot: vrijheid,spontaniteit, nieuwsgierigheid, onschuld, speelsheid, moed, dwaasheden, lichtzinnigheid, optimisme en ve Lees verder »

Tarotkaart I De Magiër

Korte tarot betekenis van De Magiër

De Magiër: wilskracht, levenskracht, beweeglijkheid, handigheid, inspiratie, zelfbewustzijn, actie, bekrachtiging, verscherpt bewustzi Lees verder »

Tarotkaart II De Hogepriesteres

Korte tarot betekenis van De Hogepriesteres

De Hogepriesteres:  intuïtie, goddelijke vrouwelijkheid, onbewuste krachten, diepte, innerlijke wijsheid, fijn Lees verder »

Tarotkaart III De Keizerin

Korte tarot betekenis van De Keizerin

De Keizerin: vruchtbaarheid, schoonheid, levendigheid, passie, sensualiteit, moederschap, vindingrijkheid, artistie Lees verder »

Tarotkaart IV De Keizer

Korte tarot betekenis van De Keizer

De Keizer: mannelijke kracht, verantwoordelijkheid, structuur, standvastigheid, vaderschap, orde, autoriteit, bescherm Lees verder »

Reageer hieronder