Tarot-Betekenis

Van de orakelkaarten is de tarot de bekendste orakelkaart. De tarot bestaat uit 78 tarotkaarten die verdeeld wordt in de zogenaamde Grote Arcana en de Kleine Arcana.

 

De Kleine Arcana bestaat uit 56 tarotkaarten die onderverdeeld wordt in Staven, Kelken, Zwaarden en Pentagrammen. De Grote Arcana bestaat 22 individuele tarotkaarten met een esotherische en symbolische betekenis. De grote arcana is in betekenis krachtiger dan de kleine arcana maar de kleine arcana kan vaak wel meer duiding of verdieping geven.

 

Bij een tarotlegging worden overwegend alle tarotkaarten gebruikt maar een tarotist kan ook een kaartlegging doen specifiek voor de grote of kleine arcana. Daarnaast leent de tarot zich ook prima om een kaartje te trekken (ofwel geen kaartlegging). Indien je een kaartje trekt, geldt enkel de indivuele betekenis van de kaart. Het voordeel is dat het eenvoudig en snel is en bovendien iedereen het ook kan leren. Het nadeel is echter wel dat het antwoord op een vraag wel altijd oppervlakkig zal zijn. Een goede paragnost, helderziende of medium die kaarten op deze manier trekt kan echter wel vaak veel meer informatie geven. Dit komt omdat een paragnost, helderziende of medium kaarten bijna altijd gebruikt als extra hulpmiddel naast hun bestaande spirituele/paranormale gaven. Hieronder vind je alle individuele kaartbetekenissen van de tarot. Wil je meer weten over de verschillende tarotleggingen, kijk dan bij Tarot-Legging.

 

 

Zwaarden Algemene Betekenis

Zwaarden zijn mannelijk en vertegenwoordigen het element lucht. Ze worden geassocieerd met rede, intellect, snelheid, logica, opmerkingsvermogen, flexibiliteit, uitwisselen van ideeën maar ook met s Lees verder »

Tarotkaart Zwaarden Tien

Korte tarot betekenis van de Tien van Zwaarden: dieptepunt, verraad, nederlaag, voortijdig einde, onverdiende haat, pijnlijk afscheid, verlies van baan, zware levenservaring, breuk en Lees verder »

Tarotkaart Zwaarden Zeven

Korte tarot betekenis van de Zeven van Zwaarden: listen, strategieën, bedrog, onderzoek, manipulaties, uitgekooktheid, spionage, controlerend, onoprechtheid, huichelarij, achterbaksh Lees verder »

Tarotkaart Zwaarden Zes

Korte tarot betekenis van de Zes van Zwaarden: veranderingen, verlaten, onderweg zijn, emotionele wonden helen, rust, reizen, troost zoeken, genezing, afscheid nemen, vernieuwing, med Lees verder »

Tarotkaart Zwaarden Vijf

Korte tarot betekenis van de Vijf van Zwaarden: falende communicatie, jaloezie, vernederingen, roddel, achterbaksheid, nederlaag, uitgestoten worden, ruzies, hatelijkheden, harteloosh Lees verder »

Reageer hieronder