De weg naar een Medium

De weg naar een Medium1 150x150 De weg naar een MediumDe weg naar een medium is vaak lastig, ook al kun je gaven hebben op jonge leeftijd, het is nog geen garantie dat je er dan ook direct iets mee kunt.

Gevoeligheid, is het kwaliteit of misschien is het ook wel een kwelling? Precies dat heb ik me in de loop der jaren dikwijls afgevraagd.

Als je mij 10 jaar geleden had gevraagd hoe het is om gevoelig te zijn, dan had ik waarschijnlijk niet zo positief geantwoord. De laatste jaren heb ik pas ontdekt dat het ook een talent is waar ik anderen mee kan helpen.

Hoe mijn gevoeligheid geen ruimte kreeg

Ik heb mijn hele leven al last van een ernstige huidziekte en allergieën. Deze ziekte heeft mij erg belemmerd om iets te doen met mijn kwaliteiten. Ik lag zo vaak in het ziekenhuis dat ik geen baan of studie kon volhouden. Ik was erg onzeker en was vaak bezig met de vraag waarom ik in zo’n erge mate last had van deze ziekte.

Waarom? Waarom ik? Hoe moest ik mijn situatie doorbreken?

Mijn paranormale ervaringen

Ik kon altijd al gevoelens, bedoelingen en situaties van mensen in mijn omgeving aanvoelen. Ook heb ik vaak paranormale ervaringen gehad, alleen had ik geen idee wat ik daarmee moest. Ik twijfelde vaak aan mijzelf. Misschien verzon ik alles wel. Mijn ouders en zus zijn heel anders dan ik en daardoor voelde ik mijzelf ook vaak een soort aliën.

Zolang ik zo bezig was met overleven, was het ook de tijd niet om iets met mijn gave te kunnen. Vaak voelde al die indrukken eigenlijk ook meer als kwelling. Alles kwam hard bij mij binnen en hierdoor werd ik voor mijn gevoel alleen maar zieker.

Ik wist niet hoe ik mijzelf kon afschermen. Ik voelde mij regelmatig overprikkeld, mijn humeur was vaak niet zo best en ik vond het knap verwarrend omdat ik geen idee had wat van de ander was en wat van mij. Gevoeligheid, kwaliteit versus kwelling? Kwelling zou ik hebben gezegd.

De grote ommekeer

Zo’n 10 jaar geleden is er een ommekeer gekomen in mijn leven. Het is te ingewikkeld om in een kort stukje uit te leggen wat er precies veranderde, maar ik zal proberen de hoofdlijnen aan te geven.

Ik leerde dat ik mijzelf vaak overbelastte, ook al deed ik voor mijn gevoel veel minder dan anderen. Ik wilde erbij horen en meedoen zoals een gezond iemand, maar dat kon dus niet. Ik moest eerst accepteren wat ik wel kon en van daaruit kon ik opbouwen.

1ste stap | De doseringsoplossing
Onder begeleiding van een maatschappelijk werkster ben ik een weekschema gaan maken waarbij ik veel minder mocht doen dan ik dacht dat ik kon. Pas toen ik minder moe was, mocht ik langzaam meer gaan doen.

Ook ging ik iedere dag wandelen of ik deed een andere rustgevende activiteit zoals tuinieren, fietsen of yoga. Rust, reinheid en regelmaat was het devies.

DOSEREN werd mijn nieuwe lijfspreuk.

2de stap | Verandering door acceptatie
Mijn energieniveau steeg al heel snel en toen kwam mijn grootste uitdaging; leren houden van wie ik ben. Daarvoor moest ik eerst mijzelf leren kennen, want mijn zelfbeeld klopte niet zo goed met de werkelijkheid.

Mijn zelfbeeld en wereldbeeld waren nogal negatief gekleurd. Veel van mijn patronen had ik al in mijn jeugd opgedaan. Met behulp van een counselor (een soort psycholoog) heb ik mijn jeugdervaringen verwerkt en ben ik mijzelf gaan accepteren zoals ik ben.

Paradoxaal genoeg is verandering alleen mogelijk vanuit acceptatie. Eerst accepteren hoe het nu is, dan kun je vanuit mildheid opnieuw keuzes maken.
Gevoeligheid, kwaliteit versus kwelling? Ik heb mij verzoend met mijn gevoeligheid en de balans kwam daardoor in het midden.

3de stap | Persoonlijke ontwikkeling
Vanuit daar ben ik een opleiding gaan volgen in counseling en coaching. Dit had twee voordelen: ik begon te werken met mijn kwaliteiten en kwam in contact met gelijkgestemden. Ik hoorde er voor mijn gevoel voor het eerst bij.Ik leerde dat kwetsbaarheid ook heel krachtig kan zijn.

Vanuit de opleiding ben ik een praktijk aan huis begonnen. Dit heeft als voordeel dat ik mijn eigen tijd kan indelen en genoeg tijd kan vrijmaken om tot rust te komen.

Gevoeligheid, kwaliteit versus kwelling werd helderder en ik begon naar de andere zijde van de weegschaal te bewegen.

4de stap | Spirituele ontwikkeling
Weer een stap verder ben ik een opleiding gaan volgen in intuïtieve ontwikkeling, healing en reading. Hier leerde ik gronden en mijzelf nog verder te verbinden met mijzelf. Oude ervaringen werden op een dieper niveau geheeld en ik leerde om ook in contact met anderen bij mijzelf te blijven.

Hier leerde ik scheiden wat van mij was en wat van de ander. Ik leerde mediteren om in het hier en nu te komen en leerde hoe ik mijzelf kon healen. Dit is iets wat ik sindsdien bijna dagelijks doe. Het lezen ging mij vanaf het begin af aan heel natuurlijk af.

Een voordeel van mijn gevoelige systeem; mijn zintuigen werken uitstekend. Zien, voelen, horen, ruiken; ik neem op alle mogelijke manieren informatie waar. Toch heb ik ook geleerd om mijn voelsprieten juist af en toe uit te zetten.

Pas als ik ga werken dan zet ik het weer aan. Ik leerde ook vertrouwen op mijn kwaliteiten. Ik moest er zelf misschien nog wel het meest aan wennen dat de informatie die ik bij anderen waarneem meestal klopt.

Afgelopen jaren is mijn zelfvertrouwen steeds meer gegroeid en met mijn gezondheid gaat het beter dan ooit. Sinds tien jaar ben ik nooit meer in het ziekenhuis opgenomen geweest.

Zolang ik goed blijf luisteren naar mijn grenzen en behoeften, zal dit ook niet meer nodig zijn. Mijn grote vraag, gevoeligheid, kwaliteit of kwelling, is helder geworden. Gevoeligheid is een kwaliteit zolang je goed voor jezelf blijft zorgen!

Vanuit weerstand naar Medium groeien

Nu ik mijn gevoeligheid als kwaliteit ben gaan zien en ik volledig heb geaccepteerd dat dit mijn weg ook is, zijn mijn kwaliteiten als reader in een stroomversnelling gekomen. Sindsdien is mijn deurtje naar de geestenwereld ook weer opengegaan.

Komende jaren ga ik mijzelf verder ontwikkelen als medium, maar hier zal ik de volgende keer verder over schrijven.

Tot de volgende keer en bel mij gerust een keer om kennis te maken! Je kunt meer over mij vinden over mijn aanwezigheid op mijn persoonlijke pagina.

Liefs,
Sandra

Geen Gerelateerde artikelen:

1 Reactie

  1. Peter zegt:

    Leuk als we zo de verhalen achter de mediums lezen, ik kijk uit naar het vervolg op dit verhaal.

    Groeten,

    Peter

Reageer hieronder