Engelen

Het woord engel is afkomstig van het Griekse woord angelos, wat betekent boodschapper van God. Engelen zijn boodschappers van het goddelijke die beschikken over bovenmenselijke eigenschappen en krachten.

 

Engelen komen voor in verschillende mythologieën en religies. We vinden ze terug in de Syrische – Egyptische en Islamitische tradities.

In het Jodendom en het Christendom zijn engelen in grote getallen aanwezig. Er wordt gesproken in bijvoorbeeld de Bijbel over tienduizenden maal tienduizenden engelen. 

 

Er bestaat een rangorde onder de engelen, hierin zitten echter verschillen afhankelijk van het soort religie. In de Islam staan de Aartsengelen aan het hoofd van de hiërarchie, in het Christelijk geloof zijn dat de Serafijnen.

 

Men spreekt van de hoogste orde waartoe behoren de Serafijnen, Cherubijnen en Tronen. De middelste orde wordt bevolkt door Vorstendommen, Machten en Krachten. In de onderste orde bevinden zich de Aartsengelen, Heerschappijen en Beschermengelen.

 

Beschermengelen

Wat zijn Beschermengelen?

Beschermengelen zijn hogere Lichtwezens die over ons waken, ze beschermen en begeleiden ons vanuit de lichtsferen hier op aarde. Elk mens heeft ee Lees verder »

Reageer hieronder