Mijn bijna doodervaring (Deel 2)

Medium legt contact met overledenen 150x150 Mijn bijna doodervaring (Deel 2)

Gisteren ben ik gestart met Deel 1 van mijn persoonlijk 2-luik “mijn bijna dood ervaring“, vandaag deel 2. Ik hoop dat ik mensen daarin ook kan ondersteunen die dit herkennen, zit je met vragen. Schroom niet om Contact met me op te nemen. Nu het vervolg…

Ik heb mij zeer verloren gevoeld bij de medische wetenschap, zij wisten niet hoe het zou aflopen en hebben mij gezegd, dat wat er nog gaat komen zij niet kunnen voorzien.

Na een half jaar wilde ik weten wat mijn vooruitzichten waren. Omdat ik weer kon lopen ervaarde ik tegenwerking bij mijn vraag om een scan te krijgen, het was te duur. Dat gaf bij mij veel onrust omdat het voor mij belangrijk was om te weten wat er in mijn  hoofd was gebeurd, wat voor schade er was opgetreden.

In het eerste jaar na mijn Bijna Dood Ervaring heb ik erg geworsteld, met mezelf, met mijn omgeving en de oordelen die ik over me heen kreeg. Ik kwam behoorlijk aan in gewicht en ging gezonder eten, biologische voeding. Ik bemerkte dat mijn omgeving zich veel vragen stelde en snel met een oordeel klaar stonden.

Het was heel moeilijk voor me om uit te leggen dat ik me ‘van binnen’ zo anders voelde, dat ik aan het vechten was om weer mezelf te kunnen vinden, het maakte me soms erg verdrietig en ook boos. Pijnlijk was het, toen ik weer na een jaar op de tennisbaan stond na het revalideren en ja, het lopen was nog niet mijn sterke kant. Maar ik stond er wel. De clubgenoten hadden er wel lol in en konden het niet nalaten om me er op af te rekenen. Zij weten niet waar je vandaan komt, of willen het niet weten, welke weg je hebt gelopen om er weer te kunnen staan.

Ik  fiets wel veel en heb een andere sport gevonden, lekker buiten en toch een competitie element. Juist in deze tak van sport krijg ik vaak opmerkingen, zou je niet een wat aan je lijf gaan doen. Belangrijk is ook om de juiste personen te kiezen, die jou kunnen begeleiden in je herstel.

In hetzelfde jaar is ook mijn vader overleden,  werd ik  zwanger van ons derde kind , het was meer dan welkom. Met bijna 6 maanden heb ik een misgeboorte gehad, heel triest. Ik heb alleen als moeder afscheid genomen met een ritueel. De  echo’s en een gedichtje voor hem heb ik in plastic dicht laten sealen. Ik ben een hele dag naar het strand gegaan naar een rustige plek in de duinen. En het gedichtje vaak voorgelezen aan mijn dode kindje en met hem gesproken. Het was heel heilzaam voor mij. Het geruis van de zee, de meeuwen in hun vrijheid en de boten op de achtergrond. Het was een mooie afsluiting voor mij van het dragen van deze ziel.

Nog steeds in mijn herinnering de tekst van mijn bijna doodervaring, gaan we nog wat doen met je gave. Was ik daar nog niet echt mee bezig. Ik wilde er eigenlijk niets mee te maken hebben, ik had er alleen maar last van. Door het vechten om terug te komen waar ik nu ben, was mijn karakter wat veranderd. Ik zag dat bij mijzelf en wilde er iets aan gaan doen. Ik ben toen een practitioner NLP gaan volgen om weer terug te gaan  naar mijn werkelijke ik en mijn gereedschappen die ik mag gebruiken in de wereld. Later heb ik dit uitgebreid met een master practitioner NLP en NLP Coaching opleiding en andere technieken.

Waarom zeg ik dit, omdat het mij zoveel heeft gegeven  en dat iedereen uit welke situatie je ook komt, je kunt er uit  komen. Het enige wat je nodig hebt, is: de wil om te veranderen in die zin, waar jij beter van wordt, zodat jij, je pad weer kunt vervolgen.
Niets is onmogelijk er is altijd een weg en als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.
Voor mij was deze ervaring het moment mijn leven anders in te gaan delen, op weg naar de nieuwe wereld en de nieuwe energie. Volg je hart en laat anderen maar in hun oordeel, makkelijk is het niet, maar iedereen heeft de kracht om het te kunnen doen. Weet dat ons lichaam en geest de kracht heeft om te overleven als je wilt, hoe moeilijk je het ook hebt, is er altijd een weg om je leven waardevol te maken

 

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder