Lenormand-Betekenis

Marie-Anne le Normand, geboren in 1772 bekend als Mlle Lenormand, was van eenvoudige afkomst en reeds als kind gezegend met helderziende gaven. Rond 1797 begon ze in St. Germain een praktijk waar in het begin de gewone burgerij over de vloer kwam, later bestond haar publiek uit vooraanstaande mensen van adel.

 

De waarzegkaarten van Mademoiselle Lenormand ogen heel sober en kinderlijk soms, een deck bestaat uit 36 kaarten, we onderscheiden daarin de persoonskaarten: de Heer en de Dame.

 

Een Lenormand kaart bevat meerdere boodschappen:
* allereerst de betekenis die als een spreuk op de kaart kort samengevat verwoord word.
* vervolgens een afbeelding en ook nog een cijfer van 1 tot en met 36.
de symbolen van een ‘gewoon kaartspel’ zijn opgenomen in een Lenormandkaartje. Men treft dus Ruiten, Klaveren, Schoppen en Harten aan, dit word het medaillon genoemd in het vakjargon.
*er zijn buiten de Heer en de Dame nog 12 andere persoonskaarten in een Lenormand deck te zien nl 4 mannelijke figuren, 4 vrouwelijke figuren en 4 kinder-of jeugdige figuren.

 

* de vier kleuren van de orakelkaarten zijn gerelateerd aan de vier elementen: aarde, vuur, lucht en water. Daar vinden we dus de persoonskaarten weer terug. Deze tekens komen ook weer overeen met de symbooltekens van de Tarot.
de Ruiten vallen onder het element Vuur en staan in de tarot voor de Pentagrammen
de Klaveren worden beheerst door het element Water en staan voor de Staven in de tarot
de Schoppen geven het element Lucht weer en staan voor de Zwaarden in de tarot
de Harten in de Lenormand staan symbool voor het element Water dat we in de tarot bij de Bokalen vinden.

 

* in deze vier elementen zijn de astrologische zonnetekens te vinden nl.
Vuur: Ram, Leeuw en Boogschutter
Aarde: Stier, Maagd en Steenbok
Lucht: Tweeling, Weegschaal en Waterman
Water: Kreeft, Schorpioen en Vissen

 

De functie van de elementen in een lenormandlegging mogen we zeker niet onderschatten, ze vertegenwoordigen het basisfunctioneren, meestal functioneren we vanuit een primair element waarbij de andere elementen onderliggend aanwezig zijn in ons.

 

Het primaire element zien we terug in het bewustzijn, de andere verlopen hoofdzakelijk vanuit het onderbewuste niveau. Via de overige persoonskaarten in het lenormand orakel kunnen we meer te weten komen over iemand, zijn of haar karaktereigenschappen en persoonlijkheidskenmerken worden hier dan weergegeven. Van daaruit kun je ook zien hoe iemand denkt en voelt op bewust en onbewust niveau, wat zeer interessant is om tot inzichten te komen omtrent jezelf of een ander.

 

De Lenormandkaarten worden voornamelijk gebruikt als orakelkaarten om duidelijkheid te verkrijgen in dagdagelijkse omstandigheden en gebeurtenissen. Onderschat de kracht en werking van het orakel niet,  via de Lenormandkaarten kan men kijken naar alle personen en daaraan gekoppelde gebeurtenissen.

 

Hoe beter de kaartlegster of kaartlegger met het lenormand orakel overweg kan hoe meer situaties kunnen worden weergegeven. De verschillende legpatronen bieden mogelijkheden om te schouwen op het vlak van de liefde en relaties, werk en carriere, financien, maar ook gezondheid. Met het laatste zal de kaartlegger of kaartlegster zeer zorgvuldig omgaan en zeker niet het terrein van de ‘geneeskunde’ betreden.

 

Ook zijn er kaartleggers en kaartlegsters die via bepaalde combinaties een blik in uw toekomst kunnen werpen, sommige onder hen kunnen u zelfs toekomst voorspellen. Ondanks dat ‘tijd’ een niet beheersbaar gegeven is in orakels kan men via een Lenormand legging vrij goed de nabije toekomst schetsen.

Reageer hieronder