Waarzegster

Een waarzegster is een vrouw die aan divineren doet, divinatie is een ander woord voor het schouwen in het verleden, heden en de toekomst. Ze kan hiervoor allerlei magische hulpmiddelen gebruiken zoals de kristallen of glazen bol, de zigeunerkaarten of lenormandkaarten. Via waarzeggerij zal ze tekens, signalen, omens doorgeven die ze door het contact met bovennatuurlijke krachten kan materialiseren.

 

Een waarzegster kan ook een helderziende of een medium zijn, men maakt een onderscheid in een waarzegster die via woorden toekomst kan voorspellen zoals een helderziende en een waarzegster die door tussenpersonen, een medium, toekomstvoorspellingen geeft. De wichelroede en pendel zijn ook hulpmiddelen die  gebruikt worden, dit noemt men waarzeggen door tekenen.

 

We zijn het meest bekend met de waarzegster vanuit de Zigeuners, dit is natuurlijk van lang vervlogen tijden. Toch is het zo dat de Zigeunervrouwen de kunst van het waarzeggen in hun bloed hebben. Een waarzegster werd vroeger al bezocht door koningen en andere hoogaanstaanden. Waarzeggerij of het bezoek aan een waarzegster werd door verschillende religies verboden.

 

Via de volgende artikelen kun je meer te weten komen over de kunst van de waarzegster om in haar  glazen bol of kristallen bol te kijken en hoe een waarzegster of waarzegger de pendel gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

Reageer hieronder