Paranormaal

Paranormaal betekent in de letterlijke zin bovennatuurlijk of bovenzintuiglijk. Alles wat niet wetenschappelijk verklaard kan worden zou paranormaal genoemd kunnen worden. Het is een versterking van de vijf zintuigen die we allen constant gebruiken; het zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Paranormaal is het gebruik van het zesde zintuig wat tot uitdrukking komt in een versterking van 1 of meerder zintuigen. Iedereen heeft dit zesde zintuig tot zijn of haar beschikking, in beginsel kan elk mens dus paranormaal genoemd worden.

 

Toch is het niet zo dat paranormaal hetzelfde is als paranormaal begaafd zijn. Ieder van ons heeft al wel eens meegemaakt dat je aan iemand denkt en die persoon staat plots voor je neus of belt op. Dit is een voorvoelen van een gebeurtenis maar daarom ben je nog niet paranormaal begaafd, je hebt er wel een extra gevoeligheidsfactor voor. Je zou het paranormale kunnen gaan ontwikkelen tot een paranormale gave.

 

De parapsychologie is een omstreden wetenschappelijke discipline die onderzoek pleegt of de menselijke geest in staat is tot het paranormale. In Nederland doen ze dit in het Paranormaal Instituut in Utrecht. Een bekende wetenschapper die onderzoek doet naar het paranormale is Rupert Sheldrake. Onderzoek word er gedaan naar geesten en geestesverschijningen, buitenaards leven en het hiernamaals. Maar ook mensen die beweren UFO’s of engelen te hebben gezien kunnen onderworpen worden aan paranormale proeven omdat ook deze fenomenen vallen onder de groep paranormale verschijnselen.

 

We willen als mens zo graag tastbare bewijzen voor alles wat we niet kunnen verklaren, doch wil het zeker niet zeggen dat wat niet verklaarbaar is per definitie ook niet zou kunnen. Zelfs dat wat via testen en proeven niet als paranormaal bewijs tevoorschijn komt wil per definite niet zeggen dat het dan een verzinsel van de mind is. Op paranormale beurzen kom je vaak in aanraking met niet wetenschappelijk verklaarbare fenomenen, je vind er mediums, paragnosten, kaartlegsters, waarzegsters, handlezers en andere paranormaal begaafde personen. Deze kunnen zonder dat ze paranormaal erkend zijn toch heel indrukwekkende zaken laten zien of doorgeven aan bezoekers.

 

In onderstaande artikelen kun je lezen over  paranormaal gevoelige mensen, hoe je ……

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties

 1. Hans zegt:

  Vanmiddag ben ik op dparanormalebeurs geweest in enkhuizen.
  Ik heb me altijd al intresse gehad in de paranormale wereld.
  Mij werd verteld dat ik een zeer helder zintuig heb.
  Ik heb altijd wel gedacht dat ik dat had maar toch verraste dat mij
  enorm.
  Ik zou er wel wat mee willen doen maar de stof wat je moetn leren en begrijpen komt er niet erg in.
  Graag wil ik in contact komen met iemand die mij op weg helpt.
  Liever niet via internet maar persoonlijk.
  Graag in de buurt van Volendam in een straal van 20 km
  Kunt u mij helpen?
  Ik hoop een reactie te ontvangen.

 2. LiveMedium zegt:

  Beste Hans, ik heb je een persoonlijke reactie gestuurd. Wij ondersteunen altijd gratis met vragen. Grt. Lucas

Reageer hieronder