Healing

Wat betekent het woord healing? Letterlijk vertaald betekent het ‘heel worden’ oftewel genezing. We zouden kunnen stellen dat elke vorm van zorgverlenen van een persoon gegeven aan een ander persoon healing is. Een mens heeft een lichaam, een geest en een ziel en daardoor zijn wij meer dimensionaal of multi dimensionaal.

 

Het fysieke lichaam word omgeven door een energieveld, hier in zit onze blauwdruk, onze printplaat als het ware. We noemen het ook wel onze aura, dit is een trillend veld wat bestaat uit verschillende energie lagen die allen trillen op hun eigen frequentieniveau. Alle informatie van lichaam, geest en ziel zit in dit energieveld, vooraleer het lichaam ziek word is er in het energieveld al een verstoring waarneembaar, dit noemen we dan een blokkade.

 

 Healing heeft tot doel om het energetisch veld te gaan behandelen en zo de verstoringen op te heffen om het welzijn van de persoon te bevorderen. Er zijn verschillende healing methodes die hiervoor aangewend kunnen worden. Onder andere; Reiki, Quantum Touch, Shamballa, Karma healing, Magnetiseren, Aura healing, Engelen healing e.a.

 

Via een healing cursus of een healing opleiding kan healing aangeleerd worden, er dient kennis aanwezig te zijn van zowel het  emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Ook is het belangrijk om het vermogen te ontwikkelen om bewust energie door te geven, vaak via de handen en op een inzichtelijke manier waar te nemen.

 

De kwaliteit van de healing hangt mede af van de persoonlijke ontwikkeling van de healer waar het belangrijk voor is zicht te hebben op eigen verstoringen in het energetisch veld. Hier zou je kunnen zeggen dat hoe beter de healer zich kan afstemmen op het energieveld van de te behandelen persoon hoe meer energie er kan worden door gegeven.

 

De meeste cursussen waar healing aan gekoppeld is houden voor de cursisten ook inwijdingen in. Dit wil zeggen dat de kanalen van de healers in spe geopend worden waardoor de energie beter kan stromen en er minder eigen levensenergie verbruikt word.

 

Healing word vaak toegepast bij emotionele blokkades of trauma’s, bij karmische processen, bij verstoringen in het aura veld of chakra instabiliteit, maar ook bij lichamelijke klachten kan healing verlichting geven en ondersteunend werken bij het genezingsproces.

 

Al naargelang de specialisatie van de healer kan healing heilzaam zijn voor zowel kinderen als volwassenen en niet te vergeten bij langdurig zieke mensen en terminale patienten. Het begeleiden van mensen bij het stervensproces is een bijzonder mooie taak die weliswaar vakkennis vraagt, vandaar toch vaak het belang van een gedegen opleiding.

 

In de volgende artikelen kun je uitgebreider lezen over hoe het is om een healing te ervaren. Word er dieper ingegaan op verschillende healing technieken en healing methodes maar komen ook practische zaken aan bod zoals hoelang duurt een healing, wat gebeurt er bij een eerste bezoek, krijg ik een healing vergoed door mijn zorgverzekeraar?

 

 

 

 

 

Reageer hieronder