Droomuitleg

Droomuitleg is het verklaren van dromen, kortweg de betekenis die aan je droom kan worden gegeven. Wij dromen elke nacht meerdere keren, slechts een klein deel van wat we dromen onthouden we. De momenten dat we dromen word de REM slaap genoemd, REM betekent Rapid Eye Movement, de ogen maken dan snelle bewegingen. We kunnen dromen over allerlei onderwerpen, symbolen en gebeurtenissen, hier kunnen we droomuitleg voor nodig hebben. Dromen hebben een betekenis en kunnen ons meer inzicht brengen bij dagdagelijkse zaken. Droomuitleg kan nuttig zijn bij identificatie van jezelf, je kunt jezelf beter leren kennen via droomuitleg. Ook het verwerken van nare ervaringen en zelfs trauma’s kan via dromen gebeuren, hier bied droomuitleg een diepe psychologische benadering.

 

 

Sigmund Freud, arts en psychiater, is het meest bekend vanwege het gebruik van droomuitleg bij zijn psychoanalyses. Zijn boek Die Traumdeutung is de aanzet geweest tot het belang van het onbewuste en van de dieptepsychologie. De menselijke geest is te vergelijken met een ijsberg, 1/10 ligt boven water (het bewuste) en 9/10 bevind zich onder water (het onbewuste). Het grootste gedeelte van ons bestaan zijn we ons dus niet bewust van onze werkelijke drijfveren. Maar ook Carl Gustav Jung is zeer bekend met droomuitleg, Jung legde de nadruk van dromen veel meer op de religieuze zijde van de menselijke geest. Hij bestudeerde het collectief onbewuste, dat wil zeggen dat mensen van heel andere culturen toch dezelfde themas in hun dromen hadden. Hij legde de nadruk ook op archetypes zoals de draak, de slang, de bron en de held.

 

 

De betekenis van dromen vinden we terug in boeken, bij droomdeskundigen, mensen die opgeleid zijn in het verklaren van dromen. Ook op een spirituele advieslijn vind je met regelmaat consulenten die je droomuitleg kunnen verschaffen. Een paragnost kan zich bijvoorbeeld dieper bezighouden met dromenuitleg. Er zijn speciale websites die enkel maar gaan over droomuitleg, ook op onze website kun je droomuitleg terug vinden. Bij droomuitleg/dromenencyclopedie vind je verklaringen van A tot Z , hier kun je alfabetisch gerangschikt verklaringen vinden van jouw droombeelden.

 

 

Onderstaande artikelen nemen je mee in de wereld van de droomuitleg, je kunt lezen over de verschillende soorten dromen maar ook hoe je dromen beter kunt onthouden.

 

 

 

 

Reageer hieronder