Astrologie

Wat is Astrologie? Astrologie of ook wel genoemd sterrenwichelarij is een verzamelnaam voor de samenhang tussen de bewegingen van de maan, de zon en de planeten. Astrologie laat ons zien dat er wel degelijk een verband is tussen het lot van mensen en de gebeurtenissen in hun leven en de planeten en sterren die zich in ons heelal bevinden. In onze Westerse maatschappij word Astrologie gezien als pseudo wetenschappen, echter gaan we naar India toe dan bemerken we dat Astrologie als wetenschap aan de universiteit word gegeven. De naam Astrologie is een afgeleide van het Griekse woord Astrologia een samenvoeging van het woord astron dat betekent ster of sterrenbeeld en het woord logos dat betekent onder andere theorie.

 

De  Babyloniërs beoefenden onder meer de Astrologie later ook de Egyptenaren en Romeinen. In oorsprong werd Astrologie voornamelijk gebruikt om bijvoorbeeld een beeld te verkrijgen van de oogst van het land, het stijgen van de Nijl, de toekomst van een staat of het lot van een heerser te voorspellen.  In de Bijbel zien we dan weer de term astrologie verschijnen als de Wijzen uit het Oosten. De bewegingen van de Zon, de Maan en de Sterren langs de hemel hebben de mens altijd gefascineert, er werd een regelmaat ontdekt in deze bewegingen en de mens begon dit te beschrijven, zo kregen de zogenaamde lichtpunten een naam als zon enzovoort maar ook de tekens als sterrenbeelden kregen een naam zoals Ram en Stier etcetera.

 

Uit de oudste vorm Astrologie, de Mundiaan astrologie, ontwikkelde zich de westerse astrologie en de geboortehoroscoop ons allen bekend. De geboortehoroscoop richt zich op de karakteranalyse van de persoon, uit de positie van de Zon in de dierenriem en de stand van de planeten tijdens de geboorte zegt de Astroloog karakter en toekomst van een persoon te kunnen afleiden. Andere vormen van Astrologie kennen we als uurhoekastrologie; deze geeft antwoord op een specifieke vraag. De relatiehoroscoop; belangrijk en nuttig om te zien hoe partners tot elkaar staan, de  liefdeshoroscoop; wie past het beste bij je als partner, een karma horoscoop; welke lessen krijg je in dit leven te leren, de gebeurtenishoroscoop; deze wordt opgesteld aan het begin van bijvoorbeeld een huwelijk om inzicht te krijgen van de nieuwe fase die aanbreekt en kan inzicht geven naar het verloop van het huwelijk, de kinderhoroscoop, de electie horoscoop; die wordt opgesteld bij het begin van een zakelijke onderneming en nog vele andere horoscoopduidingen.

 

De voorspellende invloed gaat vooral uit van het feit dat conjuncties, vierkanten, driehoeken etcetera een aandeel hebben bij het lot van de mens. De indeling van de dierenriem in twaalf tekens dateert vanuit de 5de eeuw voor Christus.Verder kennen we ook nog de Chinese Astrologie, de Vedische Astrologie, de Hellenistische Astrologie en Psychologische Astrologie.

 

Livemedium laat je elke maand kennis maken met een gratis maandhoroscoop; zie  http://www.livemedium.nl/category/horoscoop-sterrenbeeld-astrologie/

 

Onderstaande artikelen die te maken hebben met Astrologie gaan dieper in op de dierenriemtekens, de planeten, de rol van de ascendant in de horoscoop en nog veel meer.

 

 

Reageer hieronder