Wat is zelf ontplooiing ?

image1 300x200 Wat is zelf ontplooiing ?

We gaan nog even door op dit onderwerp. Om het ook even te verduidelijken voor anderen.  Zelfacceptatie houd in dat je van jezelf houd zoals je mag zijn en wezen. Wat je negatieve eigenschappen zijn en de positieve en die samengevoegd.  Het jezelf mogen zijn.  Voor vele in deze tijd is lastig. Je komt zonder te zitten of gaat een periode in.

Eigenlijk met een makkelijk woord is het ook jezelf ontwikkelen, en voor vele de vraag hoe doe je dat ? Hoe je met ontwikkelen en waar begint de? Waarvan ik denk dat dat bij de meeste die vragen wel opborrelt. Vele mensen het lastig in deze tijd zoals ik al eerder geschreven heb in dit artikel. En dat komt omdat ze op zichzelf aangewezen worden. Onverwerkt zeer kan naar boven komen, gekwetstheid en onzekerheid uit zaken uit het verleden. Mensen willen verder. Mensen willen meer kunnen en doen. Ook in hun ontwikkeling. Of hun passie achterna of ander werk. Hun dromen verwezenlijken.  Maar niet iedereen durft dat of heeft het lef daarvoor. Daarom heet dit blog zelf ontplooiing. Waar je mee  en hoe je. Maar denk daaraan ook blijf jezelf, wees jezelf en laat je niet op de kast jagen door anderen.

De verrijking begint ook met een stukje houden van jezelf en blij zijn met je wie je bent en wat je doet. Eigenlijk het begin naar jou innerlijke bron en waarheden. De tips die er liggen zijn ga je passie eens opschrijven hetgeen wat je echt raakt, of superleuk vindt om te doen. Dat waar je vrolijk van wordt van binnen maar ook dat mensen je zien stralen om het ding wat jij graag doet. En daarbij moet je niet nadenken over wat. Gewoon doen. Vele mensen zijn het vergeten wat ze echt leuk om te doen. Of hebben zelfs geen eigen ding, geen hobby. Maar enkel maar zichzelf. En dan wordt het lastig. Ga je zinnen zetten op andere interesses, zodat uitdagingen blijven. En om nog een laatste tip te geven, lees gewoon boeken ook al zijn het zelf hulp boeken die jou interesseren om met jezelf verder te kunnen. Lees ze, het zal je verrijken. Maar ook allerlei anderen soorten.  En wel degelijk iets doen met je ontwikkeling. En stel je leergierig op want dat is meestal het halve werk mocht je een doel willen bereiken en de allerbelangrijkste luister naar je hart!

Binnenkort zal ik ook bel baar zijn! Lieve groetjes van Joyce

 

 

 

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder