Vriendschap

Een heel simpele vriendschap, maar er valt veel over te praten en over te twisten. Vriendschap ben ik achter dat bestaat uit veel gradaties en en

1971 jqymb0osf 150x150 Vriendschap

blijf onderhouden

verschillende levels. Iets waarvan het vroeger nooit zo heb durven zien, dat het tegenwoordig ook anders kan. Ik ook in dit stuk weer een deel van mijn eigen verleden erbij pakken van de lessen van toen en hoe het nu is. Maar ook handvatten meegeven waardoor je voor jezelf ook in balans blijft als het eens tegenzit met bepaalde contacten. Want alles en iedereen die je tegenkomt op je pad, heeft ook met je eigen leerweg te maken. En uiteindelijk met je zielendoel hier op aarde. Wat ik hier net neergeschreven heb is hoe ik er nu tegenaan ben gaan kijken. En dat veel meer wegen naar Rome leiden. 

Om dan meteen maar te beginnen in het verleden was ik altijd een erg onzeker meisje, durfde mezelf niet vaak te tonen. Was bang voor afwijzing die eigenlijk toch wel kreeg. Ook op de middelbare school, maar ook op de basisschool al. Zong ooit eens een liedje wat ik voor een jongen geschreven had maar daarmee werd ik al belachelijk gemaakt. En ik playbackte al op jonge leeftijd wat eigenlijk ook goed uitpakte. Want niemand had het lef. En mocht ook op elke fuif wel een liedje doen voordat iedereen pas inkwam. Maar echt ergens bij horen,nee was toen al een eenling. Had nergens aansluiting en thuis ging ik ook vaak naar boven toe. Was eigenlijk al jong eenzaam. Had aandacht nodig, mistte het ergens. Dat het allemaal met acceptatie te maken. Het anders zijn. Daar gaat mijn volgende artikel over. En dat werd al helemaal erg toen ik het zocht bij sommige in de klas van de basisschool. Het was niet de beste periode. In de eerste jaren wel maar ik had er toen ook al mijn dieptepunten. Ik was totaal dichtgeklapt, omdat degene die ik was daar werd ik eigenlijk al om belachelijk gemaakt. Waardoor ik in mijn schulp kroop.  En dat ging ook zo door op de middelbare school waardoor er nog meer klappen vielen. Sociaal was ik gewoon echt heel onzeker. En trok mij ook nog eens van iedereen wat aan. Maar probeerde uiteindelijk toch wel meer contact te leggen met anderen. Had soms wel wat meiden die mij ook steunden en andersom. Op de gang vond ik het altijd gezelliger dan in de aula. Daar zaten alle groepjes. Ik was al een buitenbeetje. Dus waarom zou je het niet gewoon blijven. Achteraf denk ik, toen kon niemand mij al plaatsen. Dat ging ook zo in de opleiding. Had wel contacten, maar liet mij te vaak mee sleuren in andermans ellende. Mijn eigen kracht was er nog niet. En trok mij nog steeds wat aan van meiden die mij graag wilde intimideren. Ook daar was nog geen stop op gezet. Ik ging er ook in geloven dat als ik geen contact leggen een van mijn ouders dan wel weer zei dat het aan mij lag dat ik geen contact kon maken of dat het alweer over was. Er was onbegrip over in die tijd. Heb mij vaak laten meesleuren door anderen. Ook tijdens werk in de kinderopvang, had wel leuke contacten maar achteraf gezien was het ook om puur gebruik van mij te kunnen maken. Niets meer en niet minder.  Daarna ben ik pas echt voor mezelf gaan kiezen en ook steeds meer met wat voor mensen ik wilde omgaan. De frequentie verhoging nadat ik in mijn spirituele proces ben gekomen na mijn verwerkingsproces. Zelf ben ik ook een persoon die veel mensen is tegengekomen in het leven, omdat nu mijn ontwikkeling voorrang krijgt met waar het ooit stilgestaan heeft.

Jouw vibratie, dat is wat jouw gedachten jouw brengen maar ook je hart. Als je daarmee in verbinding staat. Wat wil jij ? Wat zijn jouw bouwstenen ? Wat is er in vriendschap voor jouw belangrijk? Wat telt het meeste ? Waarin vertrouw je iemand ? Wat heb je aan deze persoon of wat brengt deze persoon jouw? Naar welk level ga je samen of stap je samen verder of moet je de ander loslaten omdat het pad niet meer hetzelfde is. Het is het anders leren denken en doen. Bij welke mensen voel jij je goed en bij welke niet. Welke energiebaan is voor jou het fijnst. En tot waar gaat jou grens ? Welke mensen kies je , of welke mensen kiezen jouw ? Als je je steeds bewuster wordt van wie je bent, zullen er ook steeds betere mensen op je pad komen. Je kan ook eerst blijven zoeken zoals bijvoorbeeld in een kroeg. Maar daar zal je geen juiste mensen vinden, want zelfs zijn ze ook zoekende en is hun vibratie laag. Goede vriendschap is aan de orde als het wederzijds blijft. Het is blijven hangen na al die jaren. Zo zie ik dat ook bij de meiden van de middelbare school. De meeste zijn allemaal nog hetzelfde gebleven en de meeste hebben allemaal al een kindje. Maar hun vriendenkring is nog precies hetzelfde en daar is nog geen verandering in gekomen, en hangen ze nog steeds hun zelfde vibratie.

Dat wanneer je met je hart je mensen gaat kiezen, dan zal vanzelf zien dat er ook andere hartwerkers naar je toekomen. Om jou begeleiding, liefde, vriendschap te geven. Die echt met je meevoelen. Die het echt menen en niet met je te loop gaan. Vriendschap in deze tijd is kostbaar. Het respect naar elkaar is erg verlaagd in Nederland. En is vriendschap en vertrouwen veel moeilijker verkrijgbaar. Er hangt van alles samen met elkaar.  Vertrouw op jezelf, geloof in jezelf en vind zelf de juiste mensen die echt bij jou passen. Maar leer van een ander die op je pad is geweest.

Consulent Joyce 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder