Vriendschap relaties Part 2.

Hoe bekijk jij je vrienden of netwerk ? Hoe zie jij je kennissen ? Staan mensen dichtbij je of juist ver weg? En hoe dichtbij sta je in verbinding met jezelf en de ander ? Hoe diepgaand is de band met de ander ? En in hoeverre blijf je in verbinding en hoe dichtbij mag iemand komen ? Sta je open voor groei en ontwikkeling of houdt je liever dezelfde mensen om je heen, waar je misschien niet altijd goede energie voor terugkrijgt ? Hoe goed kennen jouw vrienden jouw ? In hoeverre sta jij opengesteld aan je omgeving en de omgeving naar jou toe ? En heeft dat ook nog een goede invloed in je ontwikkeling of sta je eigenlijk nog vast? Over al deze vragen ga ik verder op in het schrijven. Want vriendschap is tegenwoordig niet meer eenvoudig en makkelijk. Ook omdat we in een heel andere tijd leven en er veel meer afgunst heerst omdat iedereen harder moet knokken voor een baan dan een aantal jaar terug. Vriendschap is voor een lange duur en korte duur. Je kan het ook zien als mensen die tijdelijk op je pad komen om jouw iets te leren of jij hun. Vaak gaat dit niet altijd op een gemoedelijke sfeer is mijn ervaring, als mensen je iets duidelijk willen maken of ze willen alleen bij hun gelijk blijven. En niet kijken naar de ander zijn of haar ontwikkeling. Er zijn zoveel oorzaken waarom vriendschap ook snel weer aan de kant gezet kan worden.  De basis is vooral met hoe JIJ in het leven staat en hoe jouw basis om vriendschap te onderhouden. Daarom is mijn streven ook ondanks mijn grote netwerk wat ik heb opgebouwd met een paar echte vrienden kom je veel verder dan een hoop kennissen. En het is maar net hoe ga je om met de ander en hoe zou je zelf behandeld willen worden. 6c7137b7cde6f31c794a9eec5cb51285 medium 150x150 Vriendschap relaties Part 2.

Een stukje terug in de tijd, toen ik nog jong was vanaf de basisschool en de middelbare school, heb ik lang getwijfeld of ik wel goede vriendschappen aankon, het vertrouwen in anderen is veelal beschadigd geweest door vele pesterijen en gewoon niet het vertrouwen hebben in jezelf en het niet in jezelf durven geloven. Ooit wel een soort van harts vriendin gehad zoals dat dan heette maar dat was meer een dominante dame die het zelfs graag uitmaakte met mijn kinderliefde toendertijd omdat zij niet haar zin kreeg omdat ik een keer geen zin had om te spelen. Ik heb op de basisschool ook al een hoop gezien, want bij de populaire meiden hoorde ik toch niet. Wilde ook niet bij horen maar het zwarte schaap was ik wel zeker. Was onzeker en niet altijd goed gekleed ook op de middelbare school niet. De achtergrond wisten ze niet. Ik stond hoe dan ook gewoon niet in mijn kracht om ze allemaal boven te staan. In groep 8 kwam ik er letterlijk en figuurlijk alleen voor te staan als buitenbeentje dus echte vrienden maken was er eigenlijk niet zo bij. Niet dat ik nu zin heb om in de slachtofferrol te gaan praten, maar loslaten doe je wel maar vergeten niet. Hoe vaak ik mezelf misschien ook niet voor gek gezet heb op school. Nee dat was niet de beste tijd. Alleen op de kleuterschool tijd heb ik een leuke tijd aan vriendschappen. Maar mijn boodschap is hierin, als jou niks wordt aangeleerd hoe vriendschappen te kunnen bijhouden dan zal dat ook niet vanzelf komen op jonge leeftijd. Juist als je ergens vastloopt is het fijn om begeleiding te krijgen. Daar is lef voor nodig om alles weer op de rit te krijgen.

Vriendschap op de middelbare school, dat verliep gelukkig anders dan daarvoor. Ik had meer contacten waar een ei bij kwijt kon, waar ik veel meer op kon bouwen. Maar echt blij was ik toch niet als ik echt vanuit die ervaringen ga praten. Toch snakte ik wel naar die veiligheid van een vriendengroep en dergelijke. Maar ik had altijd al geweten dat ik anders was.  Want toen had ik eigenlijk ook niet echt een vriendengroep nodig om maar ergens bij te horen. Ik had het niet nodig, als ik denk vanuit mijn kracht nu. Ik heb er heel lang over moeten doen en wikken en wegen wat nu echt bij mij paste omtrent vriendschap. Vele worstelingen in gekend. Maar als ik nu naar mezelf kijk, ben ik ook op mezelf, maak makkelijk contact met anderen en sociaal in de omgang. Kan het met vele mensen vinden, soms vanuit verschillende frequenties waardoor  mensen weleens tegen elkaar kunnen opboksen omdat ze niet op 1 lijn liggen met elkaar.

Verbondenheid in vriendschap , vriendschap in verbinding met vele anderen zorgt voor een heel ander trillingsniveau. Ik sla ook even een paar hoofdstukken over want anders kan je er een boek over schrijven. En aangezien ik zoveel mensen al gezien of voorbij heb zien komen op mijn pad gaan we terug naar het nu. Hoe ervaar jij nu vriendschap en hoe maak jij je nieuwe ontmoetingen waar ? Hoe maak je nieuwe connexxies en wat kan je met een netwerk?  Als je zo in verbinding met jezelf komt te staan, kom van jezelf mensen tegen die in dezelfde trilling leven zoals jij. Dan veranderd er een heel hoop. Voordat ik in deze fase ben gekomen zat ik ook nog een kennissenkring die veelal bezig waren om elkaar naar de top te helpen met een vlaag ego erin, en dat vond ik niet bij mij passen. Ik vind zorgen voor eigen succes belangrijker en heb daar ook geen hulp bij nodig van een ander. Want als je mensen om je heen heb waarvan je kan groeien en leren kom je al een heel eind. En als daarbij ook nog de goede mensen zitten vanuit je verleden kan dit een hoop goedmaken. Maar wat voor vriendschappen er ook op je pad mogen komen, blijf ten alle tijden in verbinding met jezelf voordat je weer de verbinding met de ander aangaat. En kijk steeds of deze verbinding wel bij je past. Door daarin gewoon wat kritischer te kijken naar anderen mensen om je heen en niet alles maar goed te keuren of te accepteren. Alleen de mensen die er echt toe doen kunnen toegang krijgen tot jou!

Namaste!

 

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder