Pesten op de werkvloer

pesten op de werkvloer 150x150 Pesten op de werkvloer

Pesten op de werkvloer

 

 

Gepest op de werkvloer ? Ben jij dat ook weleens? Of heb jij vaak een meningsverschil? Of komt het omdat je net niet in het plaatje past volgens de normen en waarden van het team. Vaak ligt hier nog een taboe op om dit bespreekbaar te maken. En wordt hier nog te weinig over gesproken. Omdat dit ook tegelijkertijd een gevoelig onderwerp is, en waar nog moeilijk over gepraat wordt. Vaak komt pesten het meeste voor tijdens de middelbare school of zelfs daarvoor nog. Ook dat is al erg genoeg. Want iemand kan hier mentaal erg onder lijden en te maken krijgen met andere emotionele problemen. Soms is het dus ook zo erg dat dit doorloopt in het werk. Vaak verstaan we hier jaloezie onder, maar speelt vaak de rangorde een belangrijke rol op de werkvloer van de werkgever. Veel mensen in deze tijd niet altijd werk en dat maakt het vaak wat lastiger. Al helemaal als men niet helemaal geaccepteerd wordt zoals hij of zij is. Dit trouwens ook als je geaardheid anders is en mensen daar maar moeilijk aan kunnen wennen. Of als je normen en waarden net even ergens ander liggen dan waar de meeste het standaard volgen.

Pesten op de werkvloer, het kan op alle werkgebieden voorkomen. Zo zal ik zelf even uit ervaring spreken zowel eerder in de zorg als in de welzijnssector. Terwijl ik een paar jaar terug nog vrij onzeker was en niet in vel zat. Kreeg ik vaak zat nare opmerkingen over mij heen of werd ik zelfs door een tante behandeld als een leerling. Of kreeg ik vaak genoeg niet uren waarvoor ik wel gewerkt had als het om invallen ging. Zo ook in de thuiszorg, maar ook in de kinderopvang  speelde bijna hetzelfde verhaal. Maar wat werknemers ook vaak over het hoofd zien hoe het echt met iemand gaat.  En het feit dat je nog niet in je kracht komt te staan maakt het werk dan ook best lastig. Zo ervoer ik dat. Als je ook emoties ontvangt van anderen. Of 2 maanden van het voren weet dat er een collega met ontslag gaat. Wat nog uitgekomen was ook. Terwijl ze mij liever het zwarte schaap wilde houden. Want vanuit de kinderopvang werd gedacht ze komt uit de zorg, dus automatisch weinig ervaring. En er toen hard voor heb moeten werken om het doel alsnog te bereiken. Want ik wilde graag, maar ook door acties die ik zelf had ondernomen zette ik mezelf daar ook niet in een zo n positief daglicht. Terwijl meerdere mensen daar nu veel meer zoekende in zijn in dat onderwerp waarmee ik toen al bezig was. In de zorg kwam ik ook vaak niet aanbod. Kon mezelf niet goed genoeg afschermen en vond alles maar goed. Al wilde ik mezelf verwoorden. Het moest zo baten. Ik kreeg geen eigen cliënten, gewoon niks. Terwijl het in de thuiszorg met de mensen verder wil goed ging. En ook in de kinderopvang, de tekeningen stroomde binnen. Ergens moest ik het goed gedaan. Maar de twijfel kwam door de omhangende collega’s. En toen wist ik nog niet dat ik ook erg goed was om zelfstandig te gaan werken zowel met kinderen als met ouderen. Zodoende werk ik nu nog via een uitzendbureau in de zorg. En werk ondertussen een halfjaar bij een vast team en dit gaat goed. En vang ik al een aantal jaren kinderen op aan huis bij ouders.

Pesters op de werkvloer herken je hieraan :    Ze roddelen graag over je, bespreken geen onderwerpen met jou, als ze je zien doen ze net of je lucht bent, er worden geen woorden uitgesproken, zwijgen is goud voor pesters op de werkvloer. Helpen je vooral niet, Zijn met zichzelf bezig, geen omkijk naar andere collega’s. Eigen belangen en behoeftes gaan voor. Je kunt ze ook zien als een negatieveling. Vaak dominant, over iemand heenstappen zonder er eerst naar te luisteren. En vaak zichzelf heel erg belangrijk in hun kunnen. Maar kijken niet naar de collega’s die gewoon zichzelf zijn en ook hun werk goed doen.

De gepeste op de werkvloer : Kan zich terug getrokken voelen, durft uitspraken niet uit te spreken naar andere collega’s toe. Trekt vooral steeds meer terug, laat weinig van zich horen. Kan zich eenzaam of alleen voelen op de werkvloer. Op zoek is naar harmonie op de werkvloer. Twijfelt veel aan zichzelf. Durft wat er op de werkvloer speelt niet te bespreken met de werkgever. Leeft in angst als het gaat om besproken onderwerpen met werkgever. Voelt zich niet gehoord in het team.

Herken jij je in een aantal van deze signalen ? Of ben jij niet meer happy op je werk en zou je graag een andere richting ingaan ? En weet je misschien nog niet helemaal hoe je je eigen wil gaan inslaan ? Dan kan je mij ook bellen. Zie de consulentenlijst op de site verder.

En weet blijf ten alle tijden dicht bij jezelf en geloof in jezelf en je talenten want dan zul je zien dat je dromen vanzelf uitkomen.

Liefs, Joyce

 

 

 

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder