Hooggevoelig, HSP en gevoelsmensen

Ja ik neem aan dat vele mensen die deze titel lezen er wel herkenning in zullen vinden. Want slechts 1 op 3 Nederlanders is Hooggevoelig. Er is in het verleden veel taboe over geweest. Maar vele mensen zijn zich er ook nog niet van bewust van hun Zijn in gevoeligheid.  Of ze hebben zich er nog niet helemaal aan opengesteld of omdat ouders het niet erkend hebben en hun kind sneller een andere

images 150x150 Hooggevoelig, HSP en gevoelsmensen

het vuur in jou

stempel gegeven hebben. Terwijl het wel degelijk gevoeligheid is. En dat kan een beperking zijn als je er niet goed leert mee om te gaan. Dan blijft het slechts een beperking.  Omdat je ook andermans emoties te sterk voelt binnenkomen en daardoor niet meer weet wat nu echt van jou is of wat van de ander is. Daardoor raak je als gevoelsmens zoals ik het zelf tegenwoordig gewoon benoem verward. Ik ga in dit artikel hebben over een aantal zaken met het wel en niet in je kracht staan  en wat de verschillen daarvan zijn.  Juist omdat ik hier zelf in ook ervaring heb opgedaan. Zeg maar gerust levenservaring. De meeste gevoelsmensen HSP’ers kunnen voorheen ook een High Sensitieve Sensatie zoeker geweest zijn. Maar ook van beiden partijen kan er gewoon misbruik gemaakt worden. Juist omdat ze prikkels en hun omgeving goed aanvoelen. Of bepaalde spanningen niet goed kunnen handelen. Dat is waar ik vaak genoeg tegenaan gelopen ben. Vele gevoelsmensen zijn zich vaak ook nog niet bewust van hun krachten en gaven. Ze weten het wel maar durven er niet voor open te staan omdat het zo intens kan binnenkomen.  Daarom is het in dat geval makkelijker om iets van jezelf te gaan blokken om het maar niet te voelen en dat kan ook zo werken met je gaven. Terwijl als je gewoon gezond opgroeit met gevoeligheid je je medemens heel veel kan bieden. Misschien wel meer dan je denkt. 

Hooggevoeligheid maar dan niet in je kracht :

Je voelt vaak wat meer teruggetrokken omdat je anders andere haarfijn aanvoelt. Je niet weet wat nu echt van jouw is of van een ander.  Je kan je erdoor heen erg onzeker voelen, althans dat voelde ik mij in die tijd dat ik niet in mijn kracht stond. En er zijn gewoon heel veel mensen die gewoon echt misbruik van je maken. En dat kan in verschillende vormen zijn, zoals oppassen zonder daar iets voor te krijgen zodat anderen hun doel kunnen behalen. Of voor iemand de wagen moeten spannen zonder aan jezelf te denken. Of teveel willen geven aan een ander aan energie zonder energie aan jezelf te schenken waardoor de kans op een burn out vele malen groter is. Of gewoon te makkelijk wezen voor anderen, geen grenzen durven stellen voor jezelf en deze verbreden voor anderen. Het plaatsen van eigen gevoelens gewoon heel moeilijk is. Omdat andere emoties van anderen heel sterk blijven binnenkomen. Daarvoor zijn bepaalde trucjes om je hiervoor te blijven afschermen en zelfs beter voor af te sluiten. Als je niet in je kracht staat wordt je als het ware leeggezogen door energie vampieren. Waardoor je dus meer kans heb op een depressie en of burn out.  Bij geen een persoon is deze gevoeligheid hetzelfde en dat maakt de gave zo mooi. Als je er nog in beperkt ben is het zwaar maar zodra in je kracht komt te staan kan het heel anders gaan uitpakken. Uit je kracht dan je je moedeloos voelen en onbegrepen.

Hooggevoeligheid  in je kracht :

Het is een ontzettend mooie gave om te hebben, je gevoeligheid kan uitgroeien tot mediumschap en andere spirituele gaven. Maar ook daar zijn nog een aantal stappen voor nodig. Zelf in en na mijn verwerkingsproces leerde ik bij de alternatieve psycholoog hoe je vanuit je buik mag voelen, onder andere ook je buikademhaling die je mag laten zakken dieper en dieper zodat je ook goed geaard bent. Maar ook mag voelen wie jij bent en wie je mag uitstralen. Wat heb je te geven aan jezelf en aan een ander. En hoe jou energiepeil is. Wat heb je je gegeven en wat houd je voor jezelf. En wie jou waard en wie niet. Gevoeligheid is een kracht in je persoonlijkheid als je weet wie je bent en wat je kunt en wat je doet. Geen emoties, prikkels uit een drukke omgeving, leefomgeving, of op de werkvloer minder aanvoelt. Zo kan het ook zijn want het is ook een feit dat sommige gevoelsmensen niet goed naast een ander kunnen slapen omdat zij degene heel sterk voelen binnen maar in je kracht zou het kunnen betekenen dat je dat wel weer kunt. Je kan er anderen mee inspireren maar ook bereiken door de levenslessen die jij al gehad heb om deze over te dragen. En daarbij te laten inzien dat gevoeligheid geen schande is. Maar nog steeds meer ontdekt moet worden door  anderen die het zelf ook zijn.

Tekenen dat jij Hooggevoelig bent :     Gevoelig voor geluiden, sneller emotioneel. Als sensatiezoeker eerst nog overal uitdaging zoeken of op onderzoek uit naar prikkels, dit kan later weer veranderen naar gewone gevoeligheid. Gevoelig voor prikkels ook vanuit onrustige personen, leefomgeving signalen ontvangen en binnenkrijgen. Woonomgeving signalen ontvangen met hoe een omgeving is of misschien zelfs wel wat er allemaal speelt als je dit kunt voelen. Hooggevoelige mensen kunnen onder andere over deze gave beschikken, helderziendheid, helderwetendheid, helderhorend zijn, healingen kunnen geven. En ook de gave heldervoelen valt hier ook onder, dat de meeste gevoelsmensen ook echt kunnen uitgroeien tot mooie spirituele wezens juist met hun levensverhaal. Wat ervoor zorgt dat andere mensen hun graag benaderen omdat zij hun medemens goed kunnen aanvoelen.

 

Namaste Consulente Joyce

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder