Grenzen aangeven

Grenzen aangeven wordt soms gezien als iets lastigs. Dit geld meer voor de gevoelsmensen en voor de mensen die niet goed assertief zijn naar hun omgeving toe. Wat is een grens aangeven eigenlijk en hoe doe je dat? En waarin gelden grenzen? Geld dat voor jou alleen, jij als persoon? Of in je relatie, de relatie die je met jezelf heb is nummer 1. Hoe waak je voor jezelf maar heb je tegelijkertijd ook anderen lief om je heen zonder ze pijn te doen. Maar wel denkt aan je eigen energie en ruimte. En toch ook mensen naar je toetrekt op een gepaste afstand. Grenzen aangeven heb je ook op social media nodig, althans dat merk voor de spirituele vrouwen onder ons op facebook. Die tegenwoordig meer geteisterd gaan met het zijn van geslachtsdelen die doodleuk in een PB verzonden worden. Mannen vinden sterke vrouwen met power gaaf  maar kunnen niet tegen de weerstand van een sterke vrouw. En omdat ze zich vaak geen houding weten te geven als ze een vrouw leuk vinden. Maar hier bedoel ik niet allemaal mee. Want er zitten ook goede mannen tussen. En die gedragen zich wel netjes en met respect. Grenzen aangeven heb je ook in vriendschappen. Een vriendschap moet echt wederzijds zijn, wil je geen grenzen meer willen aangeven. Als iemand echt om je geeft heb je geen grenzen nodig om aan te geven en  weet degene wat goed voor je is en wat niet. En andersom natuurlijk ook. boundarie 150x150 Grenzen aangeven

Grenzen aangeven is voor mij heel lang een struikelblok geweest in mijn ontwikkeling. Dat geld voor verschillende vlakken, het was nodig in mijn opleiding tot Verzorgende IG, tegenover klasgenoten en energie eters later rond deze tijd waarin ik nu nog steeds zit. Gezien mijn trilling veel hoger ligt dan bij anderen om mijn waarneming scherp te houden en ook om zo goed en met de liefde mogelijk mn medemens te helpen. Als het nu tegenwoordig genoeg is, is het genoeg. Accepteert deze persoon dit niet dan is het houdoe. Vroeger nam ik er gewoon genoegen mee. Een grens aangeven omdat iemand er juist eroverheen wil gaan moet. Want het gaat om de levensenergie van jou als je een gevoelsmens bent. Of is het persoonlijk teveel vertel jou behoefte, accepteren mensen deze niet dan weet je dat dat geen echte vrienden zijn. Gaat het op je werk te ver, wordt je teveel gevraagd en kan je moeilijk nee zeggen en geen grens aangeven omdat er dominante collega’s rondlopen. Trek aan de bel bij je leidinggevende. Een grens kan zoveel betekenen, als je ze eenmaal durft aan te geven. Wat voor jouw genoeg is is genoeg. Weet je ook steeds meer wat goed voor je is en wat niet. En met welke mensen je het liefst wil optrekken en met welke niet. Welke geven je energie en welke JUIST niet. Waarvan krijg je wat terug en van wie niet.  Grenzen aangeven, sommige mensen houden ervan om er juist overheen te gaan bij anderen mensen. Deze mensen hebben weinig begrip voor zichzelf en respect voor zichzelf. Trek je hier nergens van aan, als je weet wat goed voor je is en wat niet. Negeer het.

Wat is een grens en waarom is het zo belangrijk ?

Een grens is een level wat je aangeeft als iets genoeg is. Een grens waar niemand overheen mag. Het beschermd je energie als je ook goed in je kracht gaat staan. Het houdt je scherp en is goed voor je blijvende ontwikkeling. Omdat bij ieder mensen zijn ontwikkeling doorgaat zullen soms ook je grenzen bijgesteld moeten worden. Ook naar anderen toe. Ze zullen hiervoor begrip moeten hebben. Met name als iemand pas in verandering is gegaan oftewel transformatie. Dan kan je tegelijkertijd ook spreken van echte vriendschap. Een pure relatie die eruit kan bloeien als het gaat op liefdesgebied.  Die gelijkwaardig is en puur en eerlijk.  Als het gaat om je werk. Je blijft plezier houden in je werk en de band met je collega’s zal versterkt worden.

Als mensen over je heen lopen : Dan betekend dat je niet goed in je vel kan zitten. Er andere zaken spelen dan jijzelf de hoofdrol speelt in je leven. Je alles heel gewoon blijft vinden, ook als mensen heel naar tegen je gaan doen. Het interesseert ze niet wat je doet. Verkeerde mensen om je heen hebt die je niet willen begrijpen of niet kunnen. Dat het tijd wordt om met jezelf aan de slag te gaan, als dit probleem zich langer voor blijft doen. Het heeft allemaal met de kracht in jezelf te maken, alleen niet iedereen heeft deze sleutel gevonden. Elk mens heeft kracht in zich, alleen door de ervaringen die men doormaakt maakt het wel uit hoe sterk de kracht of grens is. Het is en blijft een puntje voor ieders groeiend bewustzijn in deze tijd. De tijd veranderd maar de mens ook.

Consulent Paragnoste Joyce

 

 

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder