Ego en het werk naar het Hart

Ja ik had deze week al de inspiratie om langzaam aan weer te gaan schrijven, misschien is het snel misschien ook niet. Maar zelf ervoer ik deze week ook weer veel nieuwe dingen. Zelfs via het werk en de cursus van het uitzendbureau. Welke zeg ik niet. Maar er gebeurde gewoon best veel deze week. En daarin observeerde ik ook gedragingen van de mens en reacties. Tegenwoordig gaat dat erg soepeltjes. Zo ook met het invoelen van mensen op afstand mochten ze willen bellen. Dan is ook dat een kwaliteit van mij geworden. Ik denk dat ik gewoon eens begin van om het oude naar nieuwe toe te praten/schrijven. Wat eerst vanuit het hoofd kwam, voelt nu vanuit het hart. En is ook belangrijk voor de gevoelsmensen onder ons. Om zich niks aan te trekken van de mensen die nog in 3D of het ego rondlopen. Want de energie is sinds kort veranderd, en zal bij elk mens zijn werk gaan doen. Maar dat is alleen leuk voor de nieuwsgierige onder ons. Dat ze niet denken wat voor een zweef teef is dat. Nee met beiden benen op de grond. En nuchter ingesteld zal weer alles geschreven worden en met plezier. resize img 150x150 Ego en het werk naar het Hart

Vanuit je Ego denken en handelen : Is heel anders dan met je hart, je handelt veel meer vanuit lust dan vanuit passie. Of je denkt alles beter te weten dan de ander, of je vult in voor een ander zonder dat de ander daar direct antwoord op mag of kan geven. Wat ook een handeling is vanuit het ego. Zelf heb ik daarmee ook een lange reis gemaakt, of af en toe een sprongetje gemaakt. Wilde zelfs mezelf erdoor veranderen omdat ik voor mijn gevoel anders niet goed genoeg was anderen, is ook een vorm van ego. Want je bent niet bij je ware kern. Bij wie je daadwerkelijk bent. Mensen die in ego leven willen graag macht hebben, voornamelijk over anderen of hun rol versterken juist door middel van anderen. Zo kan dat ook gebeuren bij mensen in het spirituele waarvan de eigendunk helaas te hoog is. Dat kan voorkomen. Naar eigen ervaringen is dat alle emoties er ook mogen zijn. Dit gebeurd niet bij het ego, alles heeft een status, of vooral hoge status. Alles wat ertegen gebruikt wordt kan als projectie gezien worden. Meestal in dat geval heb je dan te maken met een negatieveling of energie zuiger. Vanuit het is alles zo anders. Dat als ik er over nadenk het zelfs voor mij lastig is om daarop terug te komen. Voor mij is het in dat geval teveel lust. Liefde kende ik nog niet, of sloot mij daardoor volledig af. Had wel scharrels in die periode. Gaf nog totaal niks om liefde. Had ook geen liefde voor mezelf. En als je eigen liefde mist , dan zit je in je ego. Dan ben je hard voor jezelf en tegenover anderen. Zo kunnen ook mensen kiezen voor een leuk huwelijk omdat iedereen erin meegaat, terwijl er een paar jaar later  ineens hart verlangens ontstaan. Of vanuit het ego een ander volgen en niet eens je eigen energielevel of verlangens. Er speelt zoveel mee. Of status die teveel naar boven werkt. Zo zag ik bij de cursus. Het is een heel leuk en goed dat een ZZP’er andere bedrijven goed kan helpen en doen. Maar van het beeld van een wijkverpleegkundige, zie ik ook iemand die wel degelijk de wijk in gaat, in plaat van een zakenvrouw. Ik zou overduidelijk verschil. Hoe deel je iets vanuit passie, en niet vanuit status. Hoe laat je dat over komen naar anderen, in dit geval de genodigde uitzendkrachten die altijd maar in het negatieve gezet worden. Terwijl ze eigenlijk voor zichzelf werken en overal inzetbaar zijn. De prijs die ze daar steeds maar voor moeten betalen.  De meeste pakken al het werk aan. De mannen die denken dat alles nog met lust te maken heeft, leven eigenlijk nog in ego. Zo zijn er nog een tal van voorbeelden die je misschien zelf wel kan benoemen.

De weg naar je hart : Kiezen met waar jij allemaal voor gaat, dat kunnen al je passies zijn. Droombanen ook al is het moeilijk in deze tijd. Ga op je doel af. En laat niks van je afpakken. Hoe een ander je dat ook niet gunt. Kies voor je dromen, in welke zin dan ook. Doorbreek oude patronen en doe wat goed voelt en waarbij jij gelukkig bent. Als een ander daar een oordeel over heeft dan is dat jammer maar jij doet je ding. Ook als je komt te staan voor moeilijkere keuzes in je leven. Of omdat je voor beslissingen komt te staan. Juist voor de mensen die hun ding doen in werk en in privé zijn juist de voorbeelden voor deze tijd.  Mensen hebben het nodig, zich aan iemand te kunnen vasthouden. Een beetje energie mee te krijgen op het pad waar jij je bevind en wat je meemaakt op jouw weg. Alleen staan daar niet alle mensen voor open.  Dat geld ook voor readingen, mensen hebben tegenwoordig maar weinig respect voor elkaar en de waardering zwakt ook alleen maar af. Maar zich openstellen is ook een hoofdstuk apart. Net als wat pas ergens opgevangen heb op facebook, hebben mensen elkaar wel echt lief vanuit hun hart ? Of zijn ze bij elkaar omdat het zo gelopen is. Terwijl de relatie misschien niet eens meer zo zou moeten zijn zoals die was. Hoe leef je je vanuit je hart, ook door te genieten de kleine dingen. Door het leven te ervaren zoals het is. Leven in het nu, oude ervaren mee te nemen of te laten daar waar ze horen. De weg naar je hart maak je door ook van je af te schrijven, of je balans te houden door ervaringen steeds op te schrijven. Dit deed ik vroeger ook weleens maar twijfelde teveel , terwijl het eigenlijk al goed voor mij. Geef deze tip graag mee!! Schrijf!!

Blessed Be Sweethearts en wie weet spreek ik je eens op de lijn! Liefs van mij

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder