Diversiteit, hoe divers ben jij ?

3 x 5 vlag regenboog gay pride symbool lgbt vlag met metalen ringetjes 90 x 150 150x150 Diversiteit, hoe divers ben jij ?

Geef jij vrijheid aan kleur ?

 

 

 

 

 

Diversiteit, ja je hoort en ziet het overal. Maar hoe divers ben jij ? En sta je echt open voor mensen met een andere geaardheid of vrije liefde. Ikvond het een mooi onderwerp om open te breken. Omdat er in deze zomer in Nederland weer veel evenementen worden georganiseerd worden omtrent de diversiteit. Denk aan de Pride Alkmaar, Roze Zaterdag, Roze Maandag, en natuurlijk de Pride Amsterdam. Een van de bekendste waar in Nederland altijd heel veel mensen op afkomen. Maar waar veel mensen niet naar kijken is, is naar de echte intentie waarom het gehouden wordt. Zelf liep ik afgelopen Roze maandag in Tilburg en had een sticker gekregen met I love Girls, en ja ik zal eerlijk toegeven Bi maar meer vrouw en een beetje man. Waar overigens nog veel over te praten valt bij de Biseksuelen. Want deze groep wordt niet altijd gewaardeerd onder de Homo’s en Lesbiennes. En waaraan dat ligt, daarvan heb ik zelf idee. Maar toch ook mensen blijven kijken en niet openlijk zijn over het onderwerp, en veel mensen nog een schijn ophouden als ze naar de Pride komen kijken. En het toch nog steeds vrij lastig is, om echt te komen voor jouw seksualiteit en geaardheid.

Vrije liefde vind ik ook vallen onder de diversiteit. Waarom ? Omdat ook hier mensen kiezen voor experimenteren met hun seksualiteit maar ook samen als stel vaak op reis gaan. Sommige zelfs als een stap verder en begeven zich in de weg van tantra. De weg om je helemaal over te geven aan de ander en de ander jou, en wat ook diepgaand veel met je ziel te maken heeft en echt aangeraakt wordt. Er zit wel een verschil tussen vrije liefde en swingen is ervaring. De verschillende niveau s onderscheid ik gemakkelijk. De swingers zijn met name echt uit op seks met verschillende mensen of stellen zonder daarmee verbinding mee te hebben en is soms ook meer ego gericht. Mensen die de stap daar al voorbij zijn gaan dieper mee met hun ziel en zielsverlangens en hebben daarom dieper contact met hun hogere zelf maar ook de seks die daarbij komt kijken is veel intenser.

Uit de kast komen, hoe doe je dat? Tja dat valt niet altijd mee. Blijf dat gewoon doen op een gezonde manier, ga oordelen uit de weg. Breek openheid open zodat praten over seksualiteit gemakkelijker wordt. En laat alle hokjesdenkers lekker denken. Want zij komen uiteindelijk helemaal niet omdat ze zelf nog ergens vastzitten. En als jij jezelf overtreft door jezelf te geven in alle vrijheid  en nog eens trots bent op de liefde die je in je heb en geeft. Of dat nu een man of vrouw is maakt niet uit. Want het zit in de ziel.

Diversiteit, hoe denk jij daarover en wat maakt het in jouw los ? Hoever durf jij jezelf daarin open te stellen en te geven. Ook  als het gaat om vriendschappen en je omgeving? Hoe divers durf je te denken of te doen en te ondernemen en kleur neem jij ben of denk jij te zijn ? Ook voor deze onderwerpen kan jij naar mij bellen.

Auteur en consulent Joyce

 

 

 

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder