Balans en leren aarden

Hoe belangrijk is dat? De balans in je leven. Het yin en yang. Wat is het beste evenwicht om te blijven hebben in zowel je eigen relatie met jezelf als met die anderen. En  hoe reageert de omgeving op jou en je handelen? Hoe reageer je als je lang in onbalans geleefd heb? En wat kan je eraan doen om juist weer in balans te komen. Balans is zo n belangrijke sleutel in je leven. Hoe voel je je als uit balans getrokken wordt door een ander in een relatie en wat doe je ertegen ? Wat is voor jouw het beste ? En hoe houd je je daaraan vast ? Balans is alles wat je kan maken in het leven. Wie inspireert jouw in je leven ? Ook dat kan een grote balans zijn in je leven? Welke personen of voorbeelden zijn dat ? Wat brengt het jou in het leven en wat kan je daarmee weer een ander geven ? 

Leren aarden daarin tegen is jezelf helemaal ZIJN, en de wortels laten doorgroeien tot in de diepste bodem van alles. De boom die iedereen is is iedereen maar het gaat vooral om het feit of je goed geworteld bent en welke gebeurtenissen je daarom juist weer extra in balans gezien kunnen worden. Je kan het ook voelen door de warmte te voelen bij je voeten en je energie die gewoonweg doorstroomt, en dat kan je ook merken aan verschillende dingen in je lichaam. Om gewoon als tip mee te geven probeer eens te observeren wat je waarneemt bij jezelf aan energie en te checken of deze wel daadwerkelijk doorstroomt. Want als deze niet doorstroomt kan je het merken. Als je het echt gaat observeren. En door veelal wat voor mijzelf meestal goed werkt is wandelen en de natuur ingaan. Omringt zijn met grote sterke bomen. En ook tussendoor als je niet in de natuur bent, jezelf heel zwaar voelen. Alsof je door de grond kan zakken. Maar dan lekker stevig staat. En je niemand meer iets kan maken. De kracht die je erin kan steken, en dan heb ik als voordeel er ook bij dat mijn handen tegenwoordig na zowel readingen op de facebookgroep die ook doorwijs naar de lijn gewoon geactiveerd zijn om te kunnen helen. En dat is echt al een paar dagen heel sterk. Dit deel ik graag met jullie deze mooie ervaringen. Het is ook jezelf zijn, in een vertrouwde omgeving. Aarding en balans liggen heel dichtbij elkaar. Dat wil ik graag uitleggen want ook daarin zitten weer andere oorzaken waar je normaal gesproken niet zo snel aan zou denken.  En aarden moet je ook elke ochtend doen maar ook s’avonds. En ik denk dat je dit ook in de foetus houding kan doen. En bij jezelf een aantal lijnen trekken en visualiseren en je kan opstaan. En dit hetzelfde weer terug.  Het is en blijft ook een kwestie van bij jezelf blijven.

We gaan eerst weer even terug naar de balans. Hierbij vertel ik ook weer ervaringen vanuit mijn verleden en heden. Dus in het NU. Ook daar is een hele reis voor nodig geweest. En tegenwoordig zie ik toch nog steeds wel mensen tegenaan lopen met hun balans, innerlijke thuis en aarding.  Er gelden meerdere factoren die meespelen. Hoe is je opvoeding geweest en keek je naar je ouders? Moest je alles zelf doen of alleen? Hoe kijk jezelf tegen het leven aan? Zo kan het zijn dat je door verschillende gebeurtenissen, ook trauma’s heel anders ertegenaan blijft kijken. En je de balans in het leven er ook sneller op kan kwijtraken. Dat als je heftige gebeurtenissen meemaakt het lastiger is om mensen om je heen te hebben die je inspireren. Je leeft onder andere in je verleden. Als je de balans in het leven kwijt bent. Vooral het leven in angst overheerst. Bang voor dezelfde trauma’s of gebeurtenissen. Bang dat mensen je weer vol schelden in wat voor situatie dan ook. Bang voor nog meer oordelen die misschien niet eens kloppen. Het zorgt allemaal voor onbalans. Dat geld ook voor het wegrennen voor je eigen problemen. Of je eigen waarheid niet onder ogen willen komen. En het is voor iemand die aan zichzelf wil werken in zo n geval van belang om met de juiste mensen in contact te komen. En mocht er dan iemand van je levenspad afgaan houd dan wel in je achterhoofd dat je er wat van geleerd heb.  Want van elk persoon kan je wat leren.

Hoe blijf je in balans?

Zoek of vind inspirerende en creatieve mensen om je heen, wat geven ze je mee en wat bouwt jou ermee op?, ga na waar het mis is gegaan. Waar groei je van en waarvan niet.  Zoek andere contacten. Een betere leefomgeving waarin je begrepen wordt scheelt al heel veel. Want als mensen niet zien dat je ergens een stapje verder mee geholpen moet worden dan kunnen ze best een handje helpen. Ook als het gaat om balans. En de dagelijkse dingen in het leven. Kijk er niet steeds te zwaar naar. Want ook daarin zit balans. Voel je thuis in je huis. Thuis bij jezelf. Balans kan je tot heel ver uitbouwen. Zo ook dat je alle negatieve mensen en haters aan de kant zet omtrent jouw geluk in je leven. Maak het sterk. En houd het bij jezelf.  En zorg ervoor dat anderen je niet weer uit balans halen vanwege hun gebeurtenissen. Want dat is niet jouw probleem. Maar dat ligt bij hun. Dus leg het terug bij degene. En blijf in je kracht staan. Want met de sleutel balans kan je ook beter weren.

Consulente Paragnoste Joyce

Balans 150x150 Balans en leren aarden

balans en aarding

Geen Gerelateerde artikelen:

Reageer hieronder